Vintage love Story: Όταν ο μεγαλοεφοπλιστής Μαυρολέων παντρεύτηκε την καλλονή Μπάρμπαρα Καρρέρα & ανακάλυψαν το Πόρτο Χέλι!‏

Η Μπάρμπαρα Καρρέρα ήταν ένα από τα πιο sexy κορίτσια τα οποία εμφανίστηκαν ποτέ σε ταινίες με πρωταγωνιστή τον πράκτορ 007. Μια χυμώδης γυναίκα με τέλειες αναλογίες, πλούσια μαύρα μακριά μαλλιά και αισθησιακό βλέμμα.

Η Καρρέρα με καταγωγή από την Νικαράγουα αποτελούσε θέμα συζήτησης στα διεθνή media στα τέλη της δεκαετίας του '80. Κάποιοι προσπαθούσαν να συγκρίνουν την Μπάρμπαρα με την Μπιάνκα Τζάγκερ. Οι δύο γυναίκες είχαν κοινή καταγωγή. Είχαν ξεκινήσει άγνωστες από την ιδιαίτερα τότε ταλαιπωρημένη χώρα της Νοτίου Αμερικής για να κατακτήσουν ολόκληρο τον πλανήτη. Σε αυτό βέβαια πέρα από τα ικανότητές τους σε επαγγελματικό επίπεδο βοήθησαν και οι προσωπικές τους επιλογές. Η Μπιάνκα παντρεύτηκε τον αρχηγό των "Rolling Stones" Μικ Τζάγκερ και η Μπάρμπαρα τον Έλληνα εφοπλιστή Νίκι Μαυρολέων.

Ο Μπλούη και η ιδιόκτητη περιοχή


Το Πόρτο Χέλι από ψηλά

Οι εποχές τότε ήταν διαφορετικές. Οι Έλληνες μεγαλοεφοπλιστές όπως ο πατριάρχης της οικογένειας Μαυρολέων, Μπλούη αγόραζε ιδιόκτητες περιοχές σε εξωτικά νησιά και το "άγνωστο" Πόρτο Χέλι. Εικοσιπέντε χρόνια πριν η περιοχή δεν "έλεγε" κάτι το ιδιαίτερο στους έλληνες ισχυρούς του χρήματος. Οι πλοιοκτήτες και μεγαλοεπιχειρηματίες προτιμούσαν να αγοράσουν πολυτελή διαμερίσματα στην Park Lane και την Belgravia του Λονδίνου, λαμπερά οροφοδιαμερίσματα σε χρυσούς ουρανοξύστες του Μανχάταν ή βίλλες στο Westchester και τα Hamptons. Ο Μπλούη Μαυρολέων υπήρξε ένας από τους πρώτους οι οποίοι αγόρασαν γη στην όμορφη περιοχή της Πελοποννήσου. Η γιαγιά Γερτρούδη θυμάται ότι η αγορά αυτή είχε λάβει μυθικές διαστάσεις. Κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει εκεί εκτός αν αποτελούσε μέλος της παρέας του οικοδεσπότη ή προσωπικότητα του διεθνούς τζετ-σετ.

Οι Νιάρχοι, οι Γκίννες, η Μπάρμπαρα

Οι μεγαλύτερες προσωπικότητες της διεθνούς επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής επισκέπτονταν την ιδιόκτητη έκταση. Τα παιδιά του μεγιστάνα Σταύρου Νιάρχου οι Φίλιππος και Σπύρος περνούσαν με ταχύπλοα από την Σπετσοπούλα στο Πόρτο Χέλι. Οι Νιάρχοι διατηρούσαν στενή σχέση με τον Νίκι Μαυρολέοντα. Ο Νίκι όπως και οι Φίλιππος-Σπύρος αλλά και ο πρόωρα χαμένος Κωνσταντίνος υπήρξαν μεγάλοι playboys. Οι ωραιότερες γυναίκες του διεθνούς τζετ σετ είχαν περάσει από το κρεβάτι τους εκείνη την εποχή. Ο Φίλιππος και ο Σπύρος παντρεύτηκαν τελικά τις πάμπλουτες ξαδέλφες Γκίννες.

Το κυνηγητό των paparazzi


Η Ιρίνα Σέικ

Οι ξανθιές εντυπωσιακές γόνοι της οικογένειας Γκίννες (των τραπεζών και της διεθνούς ζυθοποιίας) βρίσκονταν στο στόχαστρο της παγκόσμιας επικαιρότητας. Οι γόνοι Γκίννες παντρεύτηκαν τους δύο γυιούς του Έλληνα κροίσου. Το όλο story έμοιαζε μυθικό. Οι φωτογράφοι κυνηγούσαν τότε την Καρρέρα με τα αποκαλυπτικά μπικίνι.

Η star πρωταγωνιστούσε σε ταινίες περιπέτειας και βέβαια υπήρξε ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα κορίτσια των ταινιών Τζέιμς Μπόντ ("Never say never again"). Ο άτακτος Νίκι πίστευε ότι είχε "ανακαλύψει" την γυναίκα της ζωής του. Αργότερα χώρισαν. Πριν πολλά χρόνια όμως ο διεθνής Τύπος αντιμετώπιζε το ζευγάρι - ειδικά όταν εμφανίζονταν σε parties στο Λος Άντζελες, στα νησιά της Καραϊβικής, τις παραλίες του Μεξικού ή τη Νότιο Γαλλία-κάτι σαν το ζεύγος Μπράντλεϊ Κούπερ - Ιρίνα Σέικ.

Η Καρολίνα και η δολοφονία του Κάρλος

Ωραίες γυναίκες ισχυροί εφοπλιστές ένα υπέροχο τοπίο. Ακόμα και η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό δεν μπορούσε να αντισταθεί στην γοητεία του Πόρτο Χέλι. Η Καρολίνα αγάπησε την περιοχή από τα νεανικά της ακόμα χρόνια όταν την φιλοξενούσαν οι Νιάρχοι στην Σπετσοπούλα. Τώρα πλέον επισκέπτεται τις Σπέτσες και το Πόρτο Χέλι με την πριγκιπική θαλαμηγό "Pacha III". Ο Μαυρολέων πούλησε την περιοχή μετά από ένα τραγικό συμβάν. Ο αγαπημένος του γυιός Κάρλος ο ωραίος ατρόμητος, ασυμβίβαστος Κάρλος ο οποίος πολεμούσε στο πλευρό των Μουτζαχεντίν βρέθηκε δολοφονημένος στο δωμάτιο ξενοδοχείου στο Πεσαβάρ του Πακιστάν. Στο μπράτσο του ήταν καρφωμένη μια σύριγγα.

Στην Σαρδηνία με τον Ρόμπι


Από αριστερά: Αλέξης Βέλλερ, Καρολίν Σόιφλε, Ρόμπι Γουίλιαμς και η σύζυγός του Αϊντα Γουίλιαμς.

Αφήνω πίσω μου το παρελθόν. Η σκέψη «πετάει» σε μιά από τις πλέον κοσμοπολίτικες περιοχές του πλανήτη. Το Porto Cervo είναι γεμάτο από πολυεκαττομυριούχους, big stars πανέμορφες γυναίκες με εντυπωσιακά ρούχα και πανάκριβα μπιζού. Το κατάλληλο spot στη μαγευτική Σαρδηνία για να ανοίξει μιά ακόμα μπουτίκ του παγκοσμίου φήμης οίκου κοσμημάτων Chopard. Στο πλευρό της Καρολίν Σόιφλε ο διάσημος τραγουδιστής Ρόμπι Γουίλιαμς και η σύζυγός του Αϊντα. Λίγες βδομάδες πρίν η Αλεσσάντρα Αμπρόσιο και η Ανα-Μπεατρίς Μπάρος οι οποίες φωτογραφίζονται συνέχεια με κοσμήματα Chopard πέρασαν από την Σαρδηνία. Τις τελευταίες μέρες τα δύο top models κάνουν διακοπές μαζί με τους συντρόφους τους στη Μύκονο.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ