Top Woman η 20χρονη Μαρία Σάκκαρη: Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε με νίκη στο US Open

«Η Μαρία δεν μπήκε στο τένις επειδή την έβαλα εγώ, ούτε επειδή η μαμά της έπαιζε τένις. Η Μαρία μπήκε στο τένις μόνη της. Από μικρή, ήταν φύσει αθλητικό παιδί, έχοντας σπουδαίες επιδόσεις σε όλα τα αθλήματα»λέει η μαμά της Αγγελική Κανελοπούλου μεγάλη τενίστρια στη δεκαετία του 80 . 
 

Η ιστορία λέει οτι με αφορμή μια φίλη της, που έκανε τένις σε group στο Ψυχικό, ξεκίνησε και η Μαρία, με προπονητή τον Ηλία Σίμο. Σύντομα μπαίνει σε 2 group, ενώ επιπλέον το Σαββατοκύριακo παίζει με τον παππού της στον ΟΑΑ. Ο Νίκος Ροβάς, ο Γιάννης Βλάχος και όσοι την είδαν τότε, συμφώνησαν ότι η Μαρία πρέπει να παίξει τένις. Ο παππούς μπορεί αρχικά να αναφώνησε: «Πάλι μπλέξαμε...», αλλά όταν ήρθε η ώρα της μεγάλης απόφασης για πρωταθλητισμό και η Αγγελική δεν ήθελε η Μαρία να προχωρήσει σε αυτόν, ο παππούς, κ. Δημήτρης, είπε: «ο Θεός έστειλε ένα ακόμη χάρισμα! Εσύ μόνο κέρδισες από το τένις»!

Και έτσι η απόφαση για το επόμενο βήμα, πάρθηκε από… την ίδια την ιστορία. Η Αγγελική ποτέ δεν έβαλε τη μικρή να παίξει επίσημους αγώνες από πολύ μικρή ηλικία. Οι προπονήσεις σε καθημερινή βάση συνεχίζονταν στην προπονητική ομάδα του ΟΑΑ, αλλά και στον παππού. Στα έντεκα της, η Μαρία ταξιδεύει στη Λαμία, όπου τότε γινόταν ένα μεγάλο τουρνουά junior. Μη γνωρίζοντας το επίπεδο του ελληνικού τένις, ξεκινούν οικογενειακώς, με ένα σακίδιο για ένα... Σαββατοκύριακο τένις στην Λαμία. Η μικρή κέρδιζε όμως διαρκώς και από τα προκριματικά έφτασε στον τελικό! Εκεί έχασε, αλλά το τένις ήταν πια η ζωή της...!

Η σχέση με την μαμά της Αγγελική Κανελλοπούλου 
Η σχέση μας είναι ΤΕΛΕΙΑ, αν και πολλοί μπορεί να πιστεύουν πως δεν είναι. Ποτέ δεν είδα ανταγωνιστικά τη μητέρα μου και ποτέ δεν ήταν ο στόχος που θα ήθελα να καταρρίψω. Για εμένα είναι «η μανούλα μου» που με αγκαλιάζει με χαϊδεύει και με παρηγορεί. Με ακολουθεί όσο πρέπει και όσο χρειάζεται να βρίσκεται κοντά μου και σύγχρονως από πίσω μου.

Η σχέση με τον παππού σου;
Ο παππούς μου πιστεύω πως ήταν είναι και θα είναι ο godfather του ελληνικού τένις, γιατί είναι από τους λίγους προπονητές στην Ελλάδα που έχει βγάλει τόσους πολλούς πρωταθλητές. Η σχέση μας, είναι μοναδική, αν και αυτός έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμένα από ό,τι είχε στην μαμά μου. Είναι μεγάλος γνώστης του αθλήματος.

Με την μητέρα της διάσημη τενίστρια στο παρελθόν και κόρη μεγάλου τενίστα Κανελοπούλου 

Πηγή: tennisnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ