Π. Χαϊκάλης: Η offshore δεν είναι δική μου - Eίχα συμφωνία εκπροσώπησης

Η εταιρία δεν μου ανήκει, δεν είναι δική μου, είχα απλώς μια συμφωνία εκπροσώπησης, υποστήριξε ο Παύλος Χαϊκάλης επιχειρώντας να δώσει εξηγήσεις το απόγευμα της Παρασκευής για την εταιρία offshore που φέρεται να έχει αποκρύψει. 

 

Δεν μιλάμε για κυπριακή offshore αλλά για ευρωπαϊκή εταιρία, δεν υπάρχει ο όρος κυπριακή offshore, υποστήριξε ακόμα το στέλεχος των ΑΝΕΛ που πίσω από αυτή την υπόθεση βλέπει ακόμα μια προσπάθεια να πλήξουν τον ίδιο: «Είμαι στόχος αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Θα καταθέσω τα στοιχεία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής εφόσον μου ζητηθεί», είπε ακόμα ο ίδιος.

Η Κύπρος είναι στην ΕΕ, άρα μιλάμε για «inshore» εταιρία και όχι «offshore», τόνισε ο Παύλος Χαϊκάλης και εξήγησε: «Δεν με ενδιέφερε όταν τέθηκε το θέμα, γιατί δεν είχα off shore. Με ρώτησαν αν έχω off shore και για το πόθεν έσχες... Αν είχα εταιρία στη Γερμανία θα έλεγαν τίποτα»;

Το 2008 σκέφτηκα έναν τρόπο να αξιοποιήσω το καλλιτεχνικό μου κεφάλαιο στην αγορά της Κύπρου, είπε εξηγώντας πώς ξεκίνησε όλη η υπόθεση και επανέλαβε πως δεν είναι «μέτοχος της εταιρίας, ούτε διοικητικό μέλος, ούτε ιδιοκτήτης», αλλά ότι απλώς είχε «συμφωνία εκπροσώπησης με αυτή την εταιρία που λειτουργούσε σαν ατζέντης».

Ο κύριος Χαϊκάλης υποστήριξε ακόμα ότι οι απολαβές που είχε έχουν φορολογηθεί, ότι υπάρχουν τα παραστατικά, αλλά και ότι τα στοιχεία έχουν ελεγχθεί και «δεν βρέθηκε παρατυπία». Όσον αφορά στο πόθεν έσχες του 2011 όπου δεν υπάρχει η εταιρία, ο κύριος Χαϊκάλης υποστήριξε ότι δεν την δήλωσε γιατί δεν είχε κανένα εισόδημα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ