Οικογενειακή φωτογραφία με τη νέα κυβέρνηση: Βασιλική Θάνου -Δεν θα είμαι αυστηρή με τους υπουργούς-

Στην αναμνηστική φωτογραφία στην πρώτη σειρά, στο κέντρο στάθηκε η Βασιλική Θάνου, δίπλα από την πρωθυπουργό στάθηκε η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, δίπλα της ο Αντώνης Μανιτάκης και αμέσως μετά η 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη.

«Δεν χρειάζεται να είμαι αυστηρή με τους υπουργούς, είναι όλοι τους διακεκριμένες προσωπικότητες με λαμπρή σταδιοδρομία» δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, αμέσως μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου και λίγο πριν την οικογενειακή φωτογραφία με τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, τα οποία προς το παρόν εμφανίζονται φειδωλά στις δηλώσεις τους.
Χαμογελαστή και φειδωλή σε σχόλια, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, άκουγε τους δημοσιογράφους που την πλαισίωσαν όση ώρα παρέμεινε με τους υπουργούς στο περιστύλιο της Βουλής, έως ότου ο υπεύθυνος ασφαλείας δώσει το πράσινο φως, να κατευθυνθεί το υπουργικό συμβούλιο στον δυτικό προαύλιο χώρο για την αναμνηστική φωτογραφία.


«Ήσασταν αυστηρή στις συστάσεις σας προς τους υπουργούς;» ρώτησε δημοσιογράφος την Βασιλική Θάνου, αμέσως μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.
«Γιατί να είμαι αυστηρή; Είναι όλοι τους διακεκριμένες προσωπικότητες με λαμπρή σταδιοδρομία», απάντησε η Β. Θάνου, σημειώνοντας ότι θα χρειαστεί να ξαναγίνει υπουργικό συμβούλιο και μάλιστα σύντομα.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ήταν εκείνος που πλησίασαν πρώτο οι δημοσιογράφοι. Στις απαντήσεις του ήταν αρκετά συγκρατημένος.
Πάντως στο ερώτημα αν το διάστημα μέχρι τις εκλογές υπάρχουν κρίσιμες συναντήσεις για το ζήτημα της οικονομίας, είπε πως θα μεσολαβήσει ένα euroworking και ένα eurogroup.


Προσεκτικός στις απαντήσεις του ήταν και ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης. Το μόνο που αποκάλυψε για το περιεχόμενο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ήταν πως επισημάνθηκε πως πρέπει να τρέξουν οι προθεσμίες για το ΕΣΠΑ.
Χαμογελαστή, με τον αέρα της σταρ, η 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη δεχόταν τα συγχαρητήρια.
Σε ένα χώρο γνώριμο από τα παλιά έδειχνε να κινείται ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, όπως και ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Χρήστος Ζώης και ο Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος. Χωρίς γραβάτα, ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ