O Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μια συνταγή ''όνειρο'': Κοτόπουλο πανέ με δημητριακά

Mια συνταγή.... παράδεισος!

Συστατικά
2 φιλέτα κοτόπουλο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
Για το πανάρισμα

corn flakes σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομματάκια
chips πατάτας σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομματάκια
Για το σερβίρισμα

150 γρ. μαγιονέζα
2 κ.γ. κάρυ μέτριο
 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
 

Φτιάχνουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το μέλι με τη μουστάρδα και το αυγό και βάζουμε αρκετό αλατοπίπερο.
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες πάχους 3 εκ. και τα βάζουμε μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τα κοτόπουλα στη μαρινάδα μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα ή από το βράδυ.
Φτιάχνουμε το μείγμα για το πανάρισμα ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα cornflakes με τα chips σε αναλογία 1 προς 1. Ή φτιάχνουμε τη δική μας αναλογία ανάλογα πόσο “γλυκά” ή πόσο “αλμυρά” θέλουμε τα κοτόπουλά μας.
Βουτάμε τα κοτόπουλα μέσα στο μείγμα παναρίσματος.
Βάζουμε τα κοτόπουλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε μέσα στο ψυγείο για να σφίξουν μέχρι να τα τηγανίσουμε. Καλό θα ήταν να τα αφήσουμε μισή ώρα.
Βάζουμε σπορέλαιο να ζεσταθεί σε υψηλή φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε σε δόσεις τα φιλετάκια μας μέσα στο λάδι. Έχουμε δίπλα μας ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μόλις τα φιλέτα πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και έχει μαγειρευτεί μέσα το κοτόπουλο , τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο πιάτο.
Σε περίπτωση που τα φιλέτα παίρνουν πολύ γρήγορα χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να αποφύγουμε να είναι έτοιμα απ'έξω και ωμά από μέσα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φιλετάκια κοτόπουλου.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα που φτιάχνουμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη μαγιονέζα με το κάρυ.

Who is Who

 

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ