Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης δημιουργεί: Κοτόπουλο μεθυσμένο με μπύρα & πράσινες ελιές!

Το πιο εύκολο φαγητό που μαγειρεύεται γρήγορα και είναι ό,τι πρέπει για τις ημέρες που γυρνάμε αργά πίσω από την δουλειά.
 

Συστατικά:
4 φιλέτα κοτόπουλου
300 ml μπύρα lager
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
20 πράσινες ελιές
Λίγο αλεύρι
1 κιλό πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Φύλλα φρέσκου βασιλικού για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά το gourmed.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Οδηγίες:
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Καπακώνουμε το τηγάνι και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά.
Σβήνουμε με τη μπύρα και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για λίγα ακόμα λεπτά.

Σε μπολάκι προσθέτουμε τις ελιές με λίγο αλεύρι φροντίζοντας να καλυφθούν.
Τις τινάζουμε από το πολύ αλεύρι και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο για να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 4-5 λεπτά ακόμα.

Για το συνοδευτικό ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά μπαστουνάκια. Τοποθετούμε τις πατάτες μέσα σε καθαρή υφασμάτινη πετσέτα, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τις τρίβουμε με την πετσέτα για να στεγνώσουν καλά και να πάει το αλάτι παντού.

Τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη.
Σε μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε περιμετρικά τις τηγανιτές πατάτες και στη μέση το μαγειρεμένο κοτόπουλο.
Πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι, λίγο ξύσμα πιπεριού και μερικά φύλλα βασιλικού.
Tips
Μπορείτε να βάλετε και μπουτάκια αν προτιμάτε την γεύση τους.

Who is who

Ο Βασίλης Καλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε πολύ το μαγείρεμα! Μετά από τις σπουδές του στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, ταξίδεψε σε πολλές χώρες, δοκιμάζοντας γεύσεις και μυρωδιές. Αγαπημένες πόλεις όπου έζησε ή πέρασε καλά, το Παρίσι, το Κάιρο, το Μαρακές και η Νέα Υόρκη. Μεγάλο του πάθος, η ιαπωνική κουζίνα και το sushi! Παρόλα αυτά, τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται με την ελληνική δημιουργική κουζίνα. Μετά από μερικές "στάσεις" σε εστιατόρια της Αθήνας, το 2005, άνοιξε μαζί με τον καλύτερό του φίλο, τον Δημήτρη Φωτόπουλο, το "Άνετον", στο Μαρούσι. Επιπλέον, κάνουν consulting σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Ελλάδα, ενώ παραδίδει και μαθήματα μαγειρικής. Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά "Γαστρονόμος" της "Καθημερινής", "Βήμα Gourmet" της εφημερίδας "Το Βήμα", ενώ κάνει και τη συνταγογράφηση στο μηνιαίο ένθετο "Cook Book" της εφημερίδας "Έθνος". Από το 2009 παρουσιάζει τη στήλη μαγειρικής στο πρωινό ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του Mega.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ