Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την Ελλάδα με τους πολλούς πρόσφυγες που φτάνουν πρώτα εδώ: Τι είπε ο Τίμερμανς στην Θάνου;

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και τον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, με το προσφυγικό να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Υποδεχόμενη τους δύο αξιωματούχους, η κ. Θάνου υπογράμμισε ότι το προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι θέμα ευρωπαϊκό. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση θα έχει στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
«Η κυβέρνησή μας, παρότι υπηρεσιακή, καλείται να αντιμετωπίσει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών, κυρίως προσφυγικών ροών», παρατήρησε η κ. Θάνου.


Από την πλευρά του, απευθυνόμενος στην κ. Θάνου, ο κ. Τίμερμανς σημείωσε ότι η Ε.Ε. αντιμετωπίζει μία κρίση ανθρωπιστική και πολιτική, άνευ προηγουμένου.
Ο κ. Τίμερμανς στάθηκε στην ανάγκη να βρεθεί μία απάντηση ευρωπαϊκή σε ένα ζήτημα που, όπως είπε, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε κράτος από μόνο του.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από την κρίση αυτή, ενώ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει σοκαριστεί από τις εικόνες που είδαμε στα τουρκικά παράλια».
«Πολλοί πρόσφυγες φτάνουν πρώτα στην Ελλάδα, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Τίμερμανς.


Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Τίμερμανς υπογράμμισε ότι απαιτούνται λύσεις, ειδικά για τις χώρες που πλήττονται περισσότερο. 
Όπως εξήγησε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι εδώ, για να συζητήσει με την κυβέρνηση στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων.
«Το μεταναστευτικό και προσφυγικό έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ευρώπη και όπως είναι αντιληπτό, η Ελλάδα ως μια από τις κύριες πύλες εισόδου, δεχόμενη αυτή την πίεση καλείται να πάρει κάποια μέτρα, έχοντας όμως την πλήρη υποστήριξη οικονομική τεχνική και πολιτική της Ε.Ε.», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.


Ο επίτροπος αναφέρθηκε στις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα λόγω του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και πρόσθεσε ότι βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στην Ελλάδα που δέχεται αυτόν τον καιρό ισχυρές πιέσεις από το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα. 
Οι κ.κ. Τίμερμανς και Αβραμόπουλος θα έχουν αύριο Παρασκευή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.


Ειδικότερα, την Παρασκευή στις 16:30 ο κ. Παυλόπουλος θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο και με τους δύο αξιωματούχους της Ε.Ε., με αντικείμενο τις εξελίξεις του μεταναστευτικού, υπό το φως και των αποτελεσμάτων της επίσκεψης που πραγματοποιούν στην Κω.
Το Σάββατο στις 11:00, ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί μόνο του τον κ. Αβραμόπουλο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ