Θεοχαρόπουλος: Να μη ξαναγίνει αυτό που έγινε το 2012 - Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα

Η χώρα δεν αντέχει νέες εκλογές και θα πρέπει όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις να συμμετάσχουν στην ευθύνη διακυβέρνησης και να μην ξαναγίνει αυτό που έγινε το 2012. Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο πρώτο πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας.

Αναφερόμενος στην κοινή εκλογική κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ, υπό το σχήμα Δημοκρατική Συμπαράταξη, είπε πώς πρόκειται για ένα βήμα μπροστά, με στόχο να αποτελέσει το προοδευτικό μεταρρυθμιστικό πόλο στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

«Η σύγκλιση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής Αριστεράς, ο οποίος ήταν στόχος από παλιά, γίνεται πραγματικότητα. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν είναι πολύ ενθαρρυντικές. Δείχνουν ότι έγινε αντιληπτό από τους πολίτες και είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτές τις μετρήσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα παίξουν ένα καταλυτικό ρόλο την επόμενη ημέρα των εκλογών».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι η συνεργασία βασίστηκε σε προγραμματική συμφωνία με 10+1 θέσεις, η οποία υπέγράφη με τη Φώφη Γεννηματά. Μια από αυτές τις θέσεις είναι η ανάγκη ενίσχυσης της ταχείας μετεξέλιξης με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος, το οποίο θα αναζητήσει μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις την ανασυγκρότηση του χώρου. Είναι μια εκλογική συμπαράταξη, κρατώντας την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ