Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Με τον αρχιεπίσκοπο συναντήθηκε η Φ. Γεννηματά - Επεσήμαναν την ανάγκη για σταθερότητα

Την ανάγκη για σταθερότητα επεσήμαναν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μετά τη 40λεπτη συνάντησή τους στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
 

«Ο λαός έχει ταλαιπωρηθεί και θέλει κάποια σταθερότητα πλέον, ώστε να μπορεί να κάνει όνειρα, να μπορεί να προχωρήσει στον δρόμο που ζητάει», δήλωσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Όπως είπε, «υπάρχει ανάγκη σήμερα να συνεργαστούμε στα καυτά προβλήματα, για να φύγουν τα φαντάσματα, για να φύγουν οι φανταστικές απόψεις που υπάρχουν σε διάφορα εκκλησιαστικά θέματα» τόνισε και επισήμανε ότι «πρέπει να τα βλέπουμε όχι μόνο από την πλευρά της Εκκλησίας, αλλά και από την πλευρά της Πολιτείας και του κόσμου».


Ο κ. Ιερώνυμος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δράμα των προσφύγων, το οποίο χαρακτήρισε ντροπή για την εποχή μας και σημείωσε ότι όλοι φέρουμε ευθύνη. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, διότι αυτοί φταίνε πρώτα απ' όλα». «Δεν ξεκινήσανε οι άνθρωποι αυτοί στα καλά καθούμενα να φύγουν από το Ιράκ, τη Συρία, το Πακιστάν, πρώτα βομβαρδίστηκαν και μετά έφυγαν», πρόσθεσε.
Τέλος, απηύθυνε έκκληση «να δούμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, να βοηθήσουμε όλοι με το ποσοστό ευθύνης και με το ποσοστό δυνατότητας που έχουμε». Δεν μπορούν να συγκεντρώνονται όλοι στην Ελλάδα και να μην μπορούν να πάνε κατ' αναλογία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπογράμμισε.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε ότι συζήτησε με τον κ. Ιερώνυμο για τον πολύπλευρο ρόλο της Εκκλησίας και για «το πώς μπορούμε μετά τις εκλογές να τον αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο και να τον στηρίξουμε».
Επίσης, σημείωσε πως μίλησε μαζί του για «τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει να δημιουργηθεί σταθερή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών και με ειλικρινή διάλογο να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις».


Η κ. Γεννηματά επεσήμανε την ανάγκη «να συνεργαστούμε το κράτος, τα πολιτικά κόμματα, η Αυτοδιοίκηση με την Εκκλησία, για να μπορέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχει η Εκκλησία και να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο το φιλανθρωπικό της έργο, να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο όλους αυτούς που αδικήθηκαν από την κρίση και βιώνουν τον αποκλεισμό».
«Γιατί η Εκκλησία δεν είναι ούτε ΜΚΟ ούτε φυσικά εταιρεία real estate, όπως κάποιοι θέλουν να την αντιμετωπίζουν», τόνισε. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ