Εκλογές 2015: Last but not least ο Μητρόπουλος! Αποδέχθηκε με... sms την τελευταία θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ!

Στις τελευταίες εκλογές, τις 25ης Ιανουαρίου, ο Αλέξης Μητρόπουλος ήταν χαλαρά πρώτος σε σταυρούς.

Στην εκλογική "αρένα" της Περιφέρειας Αττικής συγκέντρωσε 42.455 σταυρούς, 8.109 περισσότερους από τον επόμενο.

Αυτό ίσως πίστευε πως ήταν αρκετό για να θεωρεί δεδομένη την παρουσία του σε εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

"Δε σφάξανε", που είπε και ο Αλέξης Τσίπρας τις προάλλες, στην πρώτη του ομιλία στο λεκανοπέδιο της Αττικής και συγκεκριμένα στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος ήταν ο πλέον... "εσταυρωμένος" στις προηγούμενς εκλογές, η Κουμουνδούρου άναψε χθες βράδυ "κόκκινο" στην συμμετοχή του σε "μάχιμη" θέση στα ψηφοδέλτια.

Κι από τότε ξεκίνησε ένα θρίλερ, με τον Αλέξη Μητρόπουλο αρχικά να μην κρύβει την έντονη δυσφορία του και στην συνέχεια να αποδέχεται την πρόταση του κόμματος για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά... στα τάρταρα.
Το αρχικό "άκυρο"

Η Επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη μετά από 2 συνεδριάσεις, αποφάσισε χθες να εισηγηθεί στην Κ.Ε. να μην συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την Κ.Ε. περιλαμβάνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του κ. Μητρόπουλου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει ο πρώην υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης. 

Επίθεση και τελικά... υποχώρηση!

Το βράδυ της Παρασκευής ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον skai εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για την συγκεκριμένη εξέλιξη. 
Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε συγκεκριμένα πως δεν αποδέχεται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ωστόσο, απάντησε και στις φήμες που τον ήθελαν να βρίσκεται σε συζητήσεις με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως δεν σκοπεύει να στραφεί κάποιον άλλο πολιτικό φορέα καθώς και ότι θα εξετάσει τα επόμενα βήματά του μετά τις εκλογές.

"Ούτε αναζήτησα και ούτε θα αναζητήσω να πάω σε άλλον φορέα. Θα μείνω όπως είμαι και μετά τις εκλογές θα δούμε. Θα παρακολουθήσω τις εξελίξεις οι οποίες προβλέπω ότι θα είναι ραγδαίες και καταιγιστικές", υπογράμμισε.

Ταυτόχρονα όμως, επιτέθηκε ανοιχτά στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν εκτίμησε τη στάση του να μην προχωρήσει σε ρήξη και κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για "διαπραγματευτική ανικανότητα" σε ό, τι αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές και το τρίτο μνημόνιο.

"Θεώρησα ότι επειδή πια το ελληνικό ζήτημα επιδεινώθηκε σε σχέση με τους παρελθόντες μήνες και επειδή δεν είχα επιλέξει τη σύγκρουση, έλεγα πως παρά την αποτυχία και την έλλειψη σχεδίου, θα μπορούσε να γίνει μια τελευταία προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης", σημείωσε συμπληρώνοντας πως δεν είχε επιλέξει την απόλυτη ρήξη γεγονός που, όπως τόνισε, έπρεπε να εκτιμήσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέσα με... sms!

Όλα αυτά για λίγο!

Ο Αλέξης Μητρόπουλος μάλλον το... ξανασκέφτηκε και τελικά δέχεται την τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο!

Μάλιστα αυτή η αποδοχή ήρθε με... sms στον πρώην πρωθυπουργό!

Είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή κοινωνία ώρα mega: "Εξέφρασα την παραδοξότητα ότι έχοντας εκλεγεί ως πρώτος στην Περιφέρεια είναι παράδοξο να τοποθετηθώ αλλά όταν έκανα αυτή τη δήλωση είχα ήδη στείλει μήνυμα στην ηγεσία.

Το μήνυμα αυτό ανέφερε: "Σύντροφε Πρόεδρε, σε ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης. Την αποδέχομαι. Καλή επιτυχία. Σας τιμώ, Αλέξης Μητρόπουλος".

Θεωρώ ότι πρέπει να ζήσω όλο αυτό το εγχείρημα από τότε που μπήκα να δω που θα βγει, υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι και αυτή η πρόταση είναι τιμητική".

Όσο για τις χθεσινοβραδινές του δηλώσεις, στις οποίες ανέφερε πως δεν αποδέχεται την πρόταση αυτή, ο Αλέξης Μητρόπουλος απάντησε: "Ανέφερα την παραδοξότητα. ΆΛλωστε χθες το πρωί είχα δηλώσει πως δεν περισσεύει κανείς από αυτή την προσπάθεια, παρά το ότι αποτύχαμε στις διαπραγματεύσεις, παρά το ότι φέραμε ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, στο οποίο εγώ ψήφισα παρών".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ