Focus, Der Spiegel, WSJ: Tο μνημόνιο πάνω από τις εκλογές & το 1/5 των αναποφάσιστων

«Ο Τσίπρας θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα βοήθειας», τιτλοφορείται το περιοδικό Der Spiegel.

 

Το περιοδικό τονίζει ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, το ένα πέμπτο των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο.

WSJ: Tο "φάντασμα" του μνημονίου πάνω από τον Τσίπρα
Το «φάντασμα» του μνημονίου κρέμεται πάνω από τον Τσίπρα, γράφει η Wall Street Journal, σχολιάζοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες του με μια παράφραση... των Μαρξ και Ένγκελς.

Η αμερικανική εφημερίδα, σταχυολογώντας τη μακρά ομιλία του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ, στάθηκε σε όσα είπε για την «ανοιχτή συμφωνία», αλλά και για την υπόσχεση ότι θα συζητηθεί σύντομα από τους δανειστές το θέμα της διαγραφής ή ελάφρυνσης χρέους...

Σχολιάζοντας το προεκλογικό μανιφέστο του Α. Τσίπρας σημειώνει πως τώρα προσπαθεί να εμφυσήσει ξανά τον ενθουσιασμό στους ψηφοφόρους, μετά το χάσμα που δημιουργήθηκε ύστερα από το σαρωτικό «όχι» στο δημοψήφισμα και την υπογραφή της τελικής συμφωνίας.

Αυτό που υποσχέθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ήταν ότι θα αναστρέψει τις σκληρές πολιτικές λιτότητας που έχουν απαιτηθεί από τους δανειστές, παρά το γεγονός ότι επί δικής του κυβερνήσεως υπογράφηκε μια πολύ βαριά συμφωνία.

Focus: Η Ελλάδα κινδυνεύει να βυθιστεί σε νέο πολιτικό χάος
 
Το περιοδικό Focus από την πλευρά του διερωτάται αν εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος για ένα Grexit, εξηγώντας ότι αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να ισοψηφούν στις εκλογές, η Ελλάδα κινδυνεύει να βυθιστεί σε νέο πολιτικό χάος και περαιτέρω παράλυση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ