Εκλογές 2015 - Άγρια κόντρα Σκουρλέτη - Κεφαλογιάννη: Εσείς τι σκ@τ@ έχετε κάνει; Σκουρλέτης βγήκε από το στούντιο

Δεν είναι η πρώτη φορά που Έλληνες πολιτικοί παραδίδουν μαθήματα... πολιτικού πολιτισμού. Την ώρα που η συζήτηση επικεντρώνεται στο ποιος θα πάει με ποιους και τι συνεργασίες θα γίνουν μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αναβιώνουν το... ’80 και την πόλωσή του! 

 

Μπορεί Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης να αφήνουν ορθάνοιχτες τις πόρτες για συνεργασίες μετά τις εκλογές, ακόμη και για αυτή ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, αλλά όταν τα στελέχη τους ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες όπως αυτές που ακούστηκαν ανάμεσα στον Πάνο Σκουρλέτη και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη σε εκπομπή της ΕΡΤ, μάλλον τα περί συνεργασιών οι πολίτες τα ακούν... βερεσέ!

 Όλα ξεκίνησαν όταν μετά από μια τοποθέτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη ο Πάνος Σκουρλέτης παρενέβη και τον ρώτησε: "Δεν μας λέτε όλες αυτές τις εξυπνάδες που λέτε, που τις διαβάσατε; Επειδή είπαμε για ανοησίες δικές μας, τις εξυπνάδες που τις βλέπετε; Είπατε ένα σωρό ψέματα. Ποιος μείωσε τον κατώτατο μισθό; Εσείς. Ποιος απέλυσε δημοσίους υπαλλήλους; Εσείς. Επί των ημερών σας εκτινάχθηκε το χρέος ή όχι; Γιατί ψεύδεστε όταν ξέρετε τα μέτρα που προβλέπονται στη συμφωνία είναι 20 δισ. λιγότερα από αυτά που είχατε δεσμευτεί". 

Τα αίματα είχαν ήδη ανάψει, με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη να μιλά "πάνω" στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, να του λέει πως "σηκώνει το γάντι" και να απαντά στα μάλλον... ρητορικά ερωτήματα. 

Και όταν ο Πάνος Σκουρλέτης σταμάτησε να μιλά, άρχισε ο κ. Κεφαλογιάννης. "Επειδή δεν έχετε το τσαγανό να παραιτηθείτε, σας βάζω ένα στοίχημα" είπε και όταν ανέφερε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ο Πάνος Σκουρλέτης τον ρώτησε ποιούς αφορά και όταν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ του απάντησε όλους τους Έλληνες, τον αποκάλεσε ψεύτη. 

"Είστε ψεύτης και αδαής" είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, "είστε ανόητος" απάντησε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Βρίσιμο αλλά στον πληθυντικό! Είπαμε, πολιτικός πολιτισμός. 

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας επί Καραμανλή, το 13% στην εστίαση και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μέτρα τα οποία δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε ανόητο τον Πάνο Σκουρλέτη λέγοντας του: "Ως ανόητος δεν θα μπορέσετε να παραιτηθείτε. Αν τα ψηφίσατε, θα παραιτηθώ από βουλευτής, εσείς ως ανόητος δεν θα παραιτηθείτε που λέτε ψέματα. Εμένα μην με προκαλείτε". 

Ο Πάνος Σκουρλέτης ξεκαθάρισε στον οικοδεσπότη Πάνο Χαρίτο πως για να συνεχίσει τη συζήτηση ήθελε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης να ζητήσει συγγνώμη. "Εγώ να ζητήσω συγγνώμη;" είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως "με αυτόν τον γίγαντα της σκέψης δεν μπορώ να συνεχίσω". "Αφήστε τις ανοησίες" συνέχισε ο Μ. Κεφαλογιάννης καλώντας τον... συνομιλητή του να έχει σκυμμένο το κεφάλι "για τις ψευτιές που λέτε τόσα χρόνια". 

Εκεί κι αν άναψαν τα αίματα. Ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για χυδαιότητες, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης για πολιτικούς απατεώνες. "Είστε χυδαίος, άσχετος και αδαής" από τη μία, "έχω σπουδάσει στο London School of Economics, εσείς τι σκατά έχετε κάνει" από την άλλη! 

Και για να... ευθυμήσουμε "αν μου παίζετε λίρα εγώ θα χορεύω αλλά εσείς θα χορεύετε τον αναστενάρη και όχι τις αγορές"! Κάπου εκεί, ο Πάνος Σκουρλέτης πέταξε το μικρόφωνο και σηκώθηκε να φύγει, με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη να του λέει... "στο καλό" και να του κάνει με το χέρι κίνηση να... φύγει και μάλιστα με απαξιωτικό ύφος. 

Δείτε το video από τον άγριο καυγά! 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ