Τίποτα δεν τη σταματά - Βίντεο: Δείτε την 33χρονη λέαινα του τένις Serena Wiliams να σαρώνει στο US open

Oύτε η φορμαρισμένη Madison Keys κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα απέναντι στην Serena Williams, που όσο περνάνε οι μέρες δείχνει και πιο ικανή για να πετύχει το Calendar Grand Slam. Ο πρώτος προημιτελικός του US Open θα είναι οικογενειακή υπόθεση, καθώς η Serena θα αντιμετωπίσει την αδερφή της, Venus Williams.

H Serena δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην Keys, κερδίζοντας την 21χρονη με 6-3, 6-3 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα παιχνιδιού στο Arthur Ashe Stadium.

Η Keys πάντως είχε και σήμερα έμπνευση, έπαιξε πολύ επιθετικό τένις και κατάφερε κάτι δύσκολο, έβγαλε περισσότερους winners από τη Serena (24 έναντι 18). Παρόλα αυτά ήταν σχεδόν απίθανο να βρει λύσεις στο σερβίς της Serena, που ήταν πραγματικά άψογη, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 6 αβίαστα λάθη!

Η 33χρονη Αμερικανίδα, μονίμως Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη τα τελευταία χρόνια, έκανε το πρώτο break στο ματς σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Ξέφυγε με 5-3 και αμέσως σέρβιρε για την κατάκτηση του 1ου σετ, αλλάζοντας εντελώς το σκηνικό. Έστω και αν χρειάστηκε ένα γεμάτο game, η Serena έκλεισε το 1ο σετ σε 27 μόνο λεπτά.

Το 2ο σετ κύλησε με παρόμοιο τρόπο. Η Keys έδειχνε να είναι δυνατή από τη γραμμή του σερβίς - η νεαρή Αμερικανίδα πέτυχε 8 άσους σήμερα - όμως ένα game χαλάρωσης ήταν αρκετό για να χάσει την επαφή με το σκορ. Η Serena έκανε το break για το 4-3 και αφού συνέχισε να είναι αλάνθαστη από τη γραμμή του σερβίς, έκανε και δεύτερο διαδοχικό break, για να συμπληρώσει ένα σερί 4 κερδισμένων games και να κλείσει κι αυτό το σετ στο 6-3.
Η 33χρονη έκανε τρία λάθη σε κάθε σετ, για να φτάσει τα 6, στον καλύτερό της αγώνα μέχρι στιγμής στο τουρνουά. Η Keys είχε πολύ καλά διαστήματα, όμως έκανε περισσότερα από τα τριπλάσια λάθη από την Serena (!), σταματώντας στα 19.

H Serena βελτίωσε το ρεκόρ της στο Flushing Meadows σε 83-9, ενώ μετράει 25 διαδοχικές νίκες στο Grand Slam των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο κατέκτησε το 2012, το 2013 και το 2014. Εκτός από τον 4ο διαδοχικό της τίτλο στη Νέα Υόρκη, διεκδικεί και τον 5ο συνεχόμενο τίτλο της σε Grand Slam διοργάνωση, που ισοδυναμεί με το Calendar Grand Slam.

Σήμερα έφτασε τις 32 διαδοχικές νίκες σε Major διοργανώσεις και χρειάζεται ακόμα 3, για να γίνει η πρώτη τενίστρια από το 1988 και τη Steffi Graf και η δεύτερη συνολικά στην ιστορία, που θα κερδίσει όλα τα Slams σε μια σεζόν!

Το επόμενο εμπόδιο θα είναι η παίκτρια που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη στο tour, η μεγάλη της αδερφή, Venus Williams. Η 35χρονη είχε κερδίσει νωρίτερα εύκολα την Anett Kontaveit με 6-2, 6-1 και επέστρεψε στους προημιτελικούς του US Open από το 2010.

Σε ένα σπουδαίο rivalry ανάμεσα στις δύο αδερφές, η Serena προηγείται της Venus με 15-11. Φέτος είχαν συναντηθεί μια φορά, στον 4ο γύρο του Wimbledon, με την ασταμάτητη Serena να κερδίζει 6-4, 6-3.  

ΠΗΓΗ: tennisnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ