Good news: Το Athens Flying Week 2015 στην Αθήνα! Φαντασμαγορικό show αεροπορικών επιδείξεων - Δείτε φώτο‏

Για τέταρτη χρονιά διεξάγεται αυτή την εβδομάδα η Διεθνής Αεροπορική Επίδειξη “ATHENS FLYING WEEK – INTERNATIONAL AIRSHOW 2015” , με πτητικό πρόγραμμα στο Φάληρο στις 9 Σεπτεμβρίου και την κορύφωσή του στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στο Τατόι.

Πάνω από 200.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει την AFW από το 2012, ενώ σε αυτήν έχουν συμμετάσχει περισσότερες από 30 διεθνείς αεροπορικές ομάδες και παγκοσμίου φήμης πρωταθλητές. Η Αεροπορική Εβδομάδα τοποθετεί την Αθήνα στον χάρτη των ευρωπαϊκών πόλεων με ένα από τα εντυπωσιακότερα show αεροπορικών επιδείξεων, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας με την προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, προάγει την αεροπορική ιδέα στο ευρύ κοινό, ενώ συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα επίσημα Air Shows' calendars με αντίστοιχες ετήσιες διοργανώσεις που αποτελούν εδώ και δεκαετίες μέρος της κουλτούρας των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών και της παγκόσμιας κοινότητας.

Οι εκδηλώσεις της AFW 2015 ξεκινούν την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου με το Θεματικό Συνέδριο ”Aviation Development Conference #4” στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, από τις 09:30 έως τις 15.00, με ελεύθερη είσοδο. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές του Συνεδρίου, είναι διακεκριμένες προσωπικότητες που προέρχονται από τους χώρους της αεροπορίας, της αμυντικής βιομηχανίας, της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, των αερομεταφορών και του τουρισμού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ποικίλης ύλης θεματολογία, έχει στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των μυημένων στα μυστικά της αεροπορίας, αλλά και του ευρύτερου κοινού. Τον συντονισμό θα αναλάβουν οι κ.κ. Παναγιώτης Ποδηματάς Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Athens Flying Week, Πτέραρχος Γεώργιος Αυλωνίτης επίτιμος ΑΓΕΑ και Αντιπτέραρχος (εα.) Στυλιανός Αλεξόπουλος.

Η αυλαία των πτητικών επιδείξεων ανοίγει και εφέτος με το Faliro Pre-Show, στις 9 Σεπτεμβρίου στην παραλία Φλοίσβου του Παλαιού Φαλήρου. Το θέαμα αρχίζει στις 6 μ.μ και η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ μυστικό παραμένουν οι συμμετοχές των φετινών αεροσκαφών.

Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου η ιστορική Αεροπορική Βάση του Τατοΐου και ο αθηναϊκός ουρανός θα φιλοξενήσουν πλειάδα διεθνών συμμετοχών, μεταξύ των οποίων η Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MiG - 29 Fulcrum, η Πολεμική μας Αεροπορία με τις demo-team «Ζευς» με F-16 Blk 52+ και «Δαίδαλος» με T-6 TEXAN, Μ-2000-5, F-4 Phantom, PZL-18 και T-41. Ταυτόχρονα, θα συμμετάσχουν η ομάδα επιδείξεων της Βελγικής Αεροπορίας, επίσης με F-16, και παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως ο Jurgis Kairys - Vostok, ο Luca Bertossio - Red Bull Solo Glider | CITIZEN Watches co., ο Mikael Bregeot – Breitling, ο Johan Gustafsson, οι Pemperton Aerosports, με τη Melissa στο Edge 540 αεροσκάφος και τον Rex με Wingsuit και οι George Papagiannis – Power Box / Desert Aircraft GR και Andi και Tim Schaerer – Red Bull με τηλεκατευθυνόμενο.

Επίσης, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα σμήνη των Blue Circe, Wefly! Team, Orlik και Hawks of Romania, αεροσκάφη vintage FI-156 STORC και BUCKER 131 της Athenian Aviators Collection, καθώς και ελικόπτερα των Ververelis και Superior Air. Ταυτόχρονα, η Αεροπορία Στρατού θα πετάξει με επιθετικά ελικόπτερα Apache και το Πολεμικό Ναυτικό με τα Sea Hawk και Augusta Bell. Η Aegean Airlines θα συμμετέχει με ένα Air Bus 320 και η Olympic Air με ένα Bombardier Q-400, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα φιλοξενηθεί ο μοναδικός εξομοιωτής πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin Simulator F-16V.

Τη διοργάνωση θα πλαισιώνουν σημαντικές αεραθλητικές δραστηριότητες, όπως πτήσεις ανεμοπτέρων, τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα, πτώσεις αλεξιπτωτιστών ακριβείας (Skydivers Romania) πολλά ακόμη αεροπορικά δρώμενα, ενώ θα υπάρχουν επίσης στατική έκθεση αεροσκαφών και εμπορικό πάρκο.

Στο Τατόι, κατά το διήμερο των επιδείξεων, θα υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ εντός του αεροδρομίου, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 4 ευρώ. Η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων γίνεται στο viva.gr όπου υπάρχει και σχεδιάγραμμα των χώρων του Αεροδρομίου με τη διαβάθμιση των αριθμημένων θέσεων.

Η Athens Flying Week συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την αιγίδα σημαντικών φορέων όπως ο ΕΟΤ, ο Δήμος Αθηναίων, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, o AOPA Hellas, το ACVB (City of Athens Convention & Visitors Bureau) και ο HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers).

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.athensflyingweek.gr/, στο facebook https://www.facebook.com/AthensFlyingWeek ή επικοινωνήστε με την Στεφανία Καρκούλη στο 210 60 36 111 (εσωτ. 106) ή/και skarkouli@athensflyingweek.gr

ΠΗΓΗ: tovima.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ