"Βασιλική" υποδοχή στη Μέρκελ από μετανάστες και πρόσφυγες - Οι selfies της Καγκελαρίου

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, επισκέφθηκε σήμερα ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγωνστο Βερολίνο και ήρθε αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα ενθουσιασμού κατά την υποδοχή της από τους δεκάδες ανθρώπους που ήταν εκεί. 

Πολλοί την πλησίασαν και της ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί της και εκείνη έκανε το χατήρι σε όλους. Τα γερμανικά μέσα κάνουν λόγο για μια μεγάλη αύξηση της δημοτικότητας της Μέρκελ μεταξύ των προσφύγων που σταδιακά περνάνε στη χώρα  ενώ η Γερμανία ετοιμάζεται να υποδεχθεί περίπου 800.000 αιτούντες ασύλου.  

«Έχει βοηθήσει τόσο πολύ τους πρόσφυγες (...) ήταν ένα όνειρο για εμένα να βγάλω μια φωτογραφία με την κυρία Μέρκελ και αυτό έγινε πραγματικότητα» δήλωσε 35χρονος άνδρας που αναμένει να του αναγνωριστεί το καθεστώς πρόσφυγα προκειμένου να μπορέσει να φέρει στην χώρα και τα παιδιά του, που τον περιμένουν πίσω στην πατρίδα του που συνταράσσεται από τον πόλεμο.  

«Ελπίζω ότι η "Μαμά Μέρκελ", Θεού θέλοντος, θα βοηθήσει επιπλέον τους Σύρους, τους πρόσφυγες» υπογράμμισε, ενώ αποκάλυψε ότι «άφησε στα χέρια» της καγκελαρίου μια επιστολή για να την ευχαριστήσει.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ