Άγγελος Μισιρλής ο δικός μας εικονολήπτης: Χάρισε τη φανέλα της ψυχής & του Άρη στο προσφυγόπουλο της Συρίας

Χθες αποκάλυψε το πρόσωπο του Ελληνα που χάρισε τη φανέλα του Αρη στο προσφυγόπουλο από τη Συρία. 

Αποκάλυψε το δικό του πρόσωπο και την αγνή, ανεπιτήδευτη αγάπη και προσφορά ενός σύγχρονου Ξένιου Διός, ο οποίος έδωσε λίγη χαρά στον μικρό Σύρο, πριν εκείνος, μαζί με τον πατέρα του, δεχθούν, επί ουγγρικού εδάφους, την τρικλοποδιά μίας Ουγγαρέζας συναδέλφου του Ελληνα εικονολήπτη. Μέσα σε λίγες ώρες ο «σκληρός δίσκος» του μυαλού του πιτσιρικά γέμισε με δύο σπάνιες εικόνες, μία φωτεινή και μία κατάμαυρη.
Ο Ελληνας εικονολήπτης αρνήθηκε, κατά τη χθεσινή σύντομη επικοινωνία μας, να δώσει περισσότερα στοιχεία για την τυχαία συνάντηση που είχε με το μικρό προσφυγόπουλο από τη Συρία, όμως στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αναφέρθηκε στη συγκινητική ιστορία: «Η ιστορία μίας κίτρινης φανέλας... Ξεκίνησε πατέρας και γιος έξω από τη Δαμασκό, διέσχισε την Τουρκία και έφθασε στα παράλια της Μικράς Ασίας. Εκεί επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό, φθάσαν στην Κω, ?κομμάτια?, πεινασμένοι, διψασμένοι, αλλά οι δυο τους θηρία συνεχίσανε, φθάσανε Αθήνα και από εκεί Θεσσαλονίκη.
Με λεωφορείο έξω από το Πολύκαστρο και από εκεί με τα πόδια Ειδομένη. Και εκεί από τύχη τούς είδα στην ουρά, περάσανε τα σύνορα, Ειδομένη, FYROM και συνέχεια πήγανε Γευγελή.

Εκεί τους γνώρισα στο τρένο, δεν είχα τίποτα εκτός από μία φανέλα του θεού Αρη, αυτήν είχα, αυτήν έδωσα με μία ευχή: "Αγόρι μου δεν έχω να σου δώσω τίποτα εκτός από τη φανέλα του θεού Αρη. Σου τη δίνω σαν ενθύμιο, να θυμάσαι την Ελλάδα, τους Ελληνες και τον θεό Αρη" Με είδε, την πήρε και με ευχαρίστησε. Χωριστήκαμε στο Ταμπανόφσκι, στα σύνορα FYROM - Serbia, ώσπου ξαφνικά είδα τον πιτσιρικά με την κίτρινη φανέλα στην Ουγγαρία, αγκαλιά στον πατέρα του, να τον ρίχνουνε κάτω... Αγόρι μου, θα πέσεις πολλές φορές, αλλά πάντα θα βρίσκεις τα άντερα και θα σηκώνεσαι.
ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ... Εκλαψα... Μακάρι να σε ξανασυναντήσω». Μακάρι η πρωτοβουλία του να βρει μιμητές...
Το πάθος του για τον Αρη
Η Ουγγαρέζα εικονολήπτρια γνώρισε την παγκόσμια κατακραυγή, ο Ελληνας εικονολήπτης τουλάχιστον την πανελλήνια αναγνώριση. Ο Αγγ. Μισιρλής, που αρέσκεται να παράγει ντοκιμαντέρ, ασχολείται επισταμένως με τα κοινά της αγαπημένης του ομάδας, του Αρη, αναλαμβάνοντας μάλιστα πριν από περίπου 1,5 χρόνο την προεδρία στην Κοινωνία Μελών Αρη, της εταιρείας λαϊκής βάσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που είχαν ιδρύσει το 2004 οι οπαδοί των «κιτρίνων» της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ