Σταύρος Θεοδωράκης: Μετά το πρώτη φορά Αριστερά, σκεφθείτε το πρώτη φορά σοβαρά

Πιστός στη «γραμμή» που επέλεξε να ακολουθήσει κατά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών παρέμεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης και κατά τη χθεσινοβραδινή ομιλία του στον «τόπο» του, στα Χανιά.

«Εμείς έχουμε μια απλή ιδέα και λέμε: μετά το "Πρώτη φορά Αριστερά" ο λαός μπορεί να σκεφτεί πρώτη φορά στα σοβαρά. Να μη γυρίσει όμως στο παρελθόν, να μη γυρίσει στο κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ, να μη γυρίσει στα ρουσφέτια της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτη φορά στα σοβαρά! Και το κάνουμε πράξη». Με αυτήν τη φράση ο κ. Θεοδωράκης, όπως και στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, εξήγησε και στα Χανιά ότι το Ποτάμι θέλει και προτείνει «μικρό υπουργικό σχήμα, όχι πλειοψηφία με παλιούς βουλευτές. Και το σημαντικότερο -προσθέτει- : να κοιτάξουμε τις δουλειές, να κοιτάξουμε την αντιμετώπιση της διαφθοράς, μικρής και μεγάλης, και να κοιτάξουμε την παιδεία. Αυτή είναι η νέα μεγάλη ιδέα που φέρνει το Ποτάμι: εργασία, δικαιοσύνη, παιδεία».

Αναφερόμενος στο μνημόνιο Τσίπρα, όπως αποκαλεί το νέο πρόγραμμα, υποστηρίζει: «Το ότι ψηφίσαμε αυτές τις αποφάσεις δεν σημαίνει ότι δεν θα δώσουμε μάχη στο πλευρό των μεγάλων χαμένων των μνημονίων». Και συνεχίζει λέγοντας: «Σε όλα τα σημεία έχουμε απαντήσεις.

Αλλά πάντα η ματιά μας είναι προς τον κόσμο που παράγει».
Ερωτώμενος για το κομματικό κράτος, ο επικεφαλής του Ποταμιού διευκρινίζει ότι «μπορούμε δραστικά να μειώσουμε το κόστος αλλά και τα πρόσωπα στα ρετιρέ της εξουσίας. Αντιστοίχως θα πρέπει να ενισχύσουμε το Δημόσιο που δουλεύει και παράγει». Δεν απέφυγε δε να τοποθετηθεί και στο θέμα της αξιολόγησης λέγοντας: «Το Δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τον ιδιωτικό τομέα και τους υπόλοιπους πολίτες. Αυτό δεν γίνεται γιατί δεν τολμούν τα κόμματα να προχωρήσουν σε αξιολόγηση των υπαλλήλων, καθώς έχουν το Δημόσιο για αποκούμπι των κομματικών στελεχών τους. Εμείς όμως θα την επιβάλουμε».


"Χρειάζεται , στις 21 του Σεπτέμβρη, μια τολμηρή κυβέρνηση με νέα μυαλά που θα βάλει πάνω από τα μνημόνια τις μεταρρυθμίσεις. Υπάρχουν αλλαγές που μπορούν να γίνουν. Πάντα η ματιά μας είναι προς τον κόσμο που παράγει. Αν δεν καταφέρουμε να αυξήσουμε την παραγωγή, να αυξήσουμε το χρήμα, να μπορέσουμε να κάνουμε κοινωνική πολιτική θα ξαναγυρνάμε στα μνημόνια. Μεταρρυθμίσεις λοιπόν, μεγάλες αλλαγές, μείωση του κομματικού κράτους μήπως και κάποια στιγμή απελευθερωθούμε από τα δεσμά του Μνημονίου», κατέληξε στην ομιλία του στα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ