10 all time classic πιάτα απ’ όλο τον κόσμο που πρέπει να δοκιμάσετε - Σαλιγκάρια, ωμά στρείδια ή φοντύ

Είτε σας αρέσει να δοκιμάζετε, είτε είστε πιο συντηρητικοί σε αυτά που βάζετε στο πιάτα σας, οι παρακάτω back-to-the-basics γεύσεις πρέπει να φτάσουν στους γευστικούς σας κάλυκες.

 

Μερικά πιάτα μπορεί να μην είναι τα πιο εξεζητημένα που έχετε ακούσει, αλλά είναι κλασικά και υπάρχει λόγος που είναι διάσημα, αγαπητά και διαχρονικά. Αν, λοιπόν, πηγαίνετε συχνά σε εστιατόρια ή ταξιδεύετε σε ξένες χώρες, αυτά είναι τα πιάτα που πρέπει να αναζητήσετε ή και –γιατί όχι- να αποπειραθείτε να μαγειρέψετε.

Steak Tartare


Σίγουρα πιο γνωστό από τα περισσότερα
, αλλά και πάλι δύσκολο πιάτο για τους περισσότερους, το ταρτάρ είναι το… σούσι των κρεατικών. Πρόκειται για ψιλοκομμένο ωμό μοσχαρίσιο κρέας, το οποίο αναμειγνύεται με αρωματικά και ωμό αβγό. Ή θα το λατρέψετε ή θα το μισήσετε.

Poutine
Αν οι τηγανητές πατάτες με τυρί σας συγκλονίζουν
, τότε το πιάτο αυτό θα σας απογειώσειι. Το poutine είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα του Καναδά και αποτελείται από πατάτες τηγανητές, κομμάτια τυριού και σάλτσα gravy, η οποία παρασκευάζεται από το ζουμί που μένει στο τηγάνι, την κατσαρόλα ή το ταψί από το μαγείρεμα του κρέατος.


 
Ceviche
Φτιάχνεται με φρέσκα, ωμά ψάρια
και αναμειγνύεται με τους χυμούς κίτρου, κρεμμυδιού και κόλιαντρου. Η προέλευσή του είναι από τη Λατινική Αμερική και είναι αγαπημένο ορεκτικό τόσο των ντόπιων, όσο και των τουριστών.

Ωμά στρείδια
Μόλις τα δοκιμάσετε
θα νιώσετε σαν να ήπιατε μια γουλιά από τον… ωκεανό, όχι τόσο με την αλμυρή, αλλά με τη θαλασσινή έννοια.

Escargot
Αν τα σαλιγκάρια σας φαίνονται πολύ γλοιώδη
για να τα φάτε, σκεφτείτε ότι η αγαπημένη σας χοιρινή μπριζόλα προέρχεται από ζώα που δεν έχουν ιδρωτοποιούς αδένες και κυλιούνται στη λάσπη καθημερινά… Καταπολεμήστε, λοιπόν, τους ενδοιασμούς σας και δοκιμάστε escargot, που είναι ένα υπέροχο ορεκτικό με μαγειρεμένα σαλιγκάρια και βούτυρο με σκόρδο, που στη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία κάνει θραύση.

Χαβιάρι
Για όσους δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται
, το χαβιάρι είναι αβγά ψαριού. Ιδιαίτερα αλμυρό και περίεργο στην υφή, το πιάτο αυτό σίγουρα είναι για αυτούς που έχουν πιο φουσκωμένη τσέπη, αν σκεφτείτε ότι το κόστος του είναι μέχρι και 2 χιλιάδες ευρώ το κιλό, γι’ αυτό νιώστε για μια φορά σαν βασιλιάδες και τολμήστε το!
 


Φοντύ με ελβετικό τυρί
Το φοντύ σοκολάτας μοιάζει με… αστείο
όταν έχει να ανταγωνιστεί το αυθεντικό φοντύ με ελβετικό τυρί. Το φοντύ είναι λιωμένο τυρί στο οποίο βουτάτε τραγανούς κύβους ψωμιού, λαχανικών ή ακόμη και μαγειρεμένου κρέατος και μόνο αν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε γιατί μπορεί να κερδίσει τη μάχη με τη σοκολάτα.

Όλη η συνέχεια εδώ - Clickatlife.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ