Εκλογές 2015: Μεϊμαράκης στη ΔΕΘ: Ποτέ στο παρελθόν δεν έγινε τόσο κακό, τόσο σύντομα

Με προσωπικό χαιρετισμό στους -παρόντες στην ομιλία του ενώπιον των παραγωγικών φορέων στην 80ή ΔΕΘ- Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ξεκίνησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ στο «Βελλίδειο» της Θεσσαλονίκης.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα λέει μόνο αλήθειες και όχι ψέματα. «Άλλα πειράματα η χώρα δεν αντέχει» υπογράμμισε, «φωτογραφίζοντας» την επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, μαζί με τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ, ανέκοψε την πορεία της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, προκαλώντας την προεδρική εκλογή και μετέπειτα τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, το οποίο χαρακτήρισε «μπλόφα» και το οποίο, όπως σημείωσε, είχε σαν αποτέλεσμα την επιβολή capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών.

«Οι εικόνες των συνταξιούχων στις ουρές θα μας συνοδεύουν μέχρι τις εκλογές» σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης και αναφέρθηκε εν συνεχεία στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε υφεσιακή τροχιά και στην επιβάρυνση των Ελλήνων πολιτών από την επτάμηνη διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου.

«Αντί να καταργήσουν το Μνημόνιο, έφεραν ένα χειρότερο» τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέροντας ότι, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η χώρα έχει πλέον «φορτωθεί» με νέα χρέη και με ένα νέο δάνειο, ύψους 90 δισ. ευρώ.

«Μετράμε ζημιές, οι πληγές δεν έκλεισαν... Το μόνο νέο που έφερε ο κ. Τσίπρας, είναι το νέο Μνημόνιο» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «είναι ο πρωθυπουργός του 60ευρου». 

«Του χρόνου τα εγκαίνια στη ΔΕΘ θα τα κάνω εγώ»

Απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος είχε πει πρόσφατα ότι θα εγκαινιάζει τη ΔΕΘ τα επόμενα 80 χρόνια, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «είναι πολύ πιθανό, του χρόνου τα εγκαίνια στη ΔΕΘ να τα κάνω εγώ», ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος θα δημιουργήσει και εθνική ομάδα διακυβέρνησης, εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αλλά και ομάδα εθνικού σχεδιασμού.

Όπως είπε, εάν στην πρώτη δεν θέλει να συμμετάσχει ο κ. Τσίπρας, επειδή θα έχει έρθει δεύτερος στις εκλογές, τότε θα πρέπει να συμμετάσχει στη δεύτερη, καθώς το τρίτο Μνημόνιο είναι δικό του έργο.

«Ευτυχώς που υπήρξε η κυβέρνηση Σαμαρά και κράτησε όρθια τη χώρα» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, αποδίδοντας τα εύσημα στον προκάτοχό του στην ηγεσία της «γαλάζιας» παράταξης.

Μίλησε, δε, για την κατάθεση, από πλευράς της ΝΔ, αμέσως μόλις ορκιστεί κυβέρνηση, ενός «προϋπολογισμού δημοσιονομικά πειθαρχημένου», ενώ τόνισε ότι ο απώτερος στόχος της ΝΔ είναι ένας: «δουλειές, δουλειές, δουλειές», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι η συμφωνία των Βρυξελλών, της 12ης Ιουλίου, αποκλείει ρητά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ η συμφωνία που υπέγραψε το 2012 η τότε κυβέρνηση, ήταν διαφορετική.

«Η αρμόδια υπουργός  έλεγε ότι "οι μετανάστες λιάζονται"»

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι, αυτήν την στιγμή, στην Τουρκία υπάρχουν 2.000.000 πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι περιμένουν να περάσουν στην Ευρώπη και τόνισε τη διεθνή διάσταση του προβλήματος.

Ωστόσο, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, η οποία δεν κατάφερε να δημιουργήσει τους μηχανισμούς εκείνους, οι οποίοι θα απορροφούσαν τα κοινοτικά κονδύλια για τη αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, επειδή η αρμόδια υπουργός (σ.σ η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου) «νόμιζε ότι οι μετανάστες λιάζονται», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης. Εστίασε, δε, στην ανάγκη η χώρα να δίνει το μήνυμα ότι δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι».

«Μίνιμουμ τριετής θητεία για τη Βουλή - Όχι σε εκλογές κάθε εξάμηνο»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο εκλογικό σύστημα και στάθηκε στην ανάγκη οι κυβερνήσεις να εξαντλούν την τετραετή θητεία τους ή να διασφαλίζεται μία μίνιμουν τριετής θητεία για τη Βουλή. «Εμείς λέμε δώστε μας εντολή για τέσσερα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

«Μην τζογάρετε σε αυτές τις εκλογές»

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μεϊμαράκης εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα νέο πολιτικό εκβιασμό: «είτε θα βγει πρώτο κόμμα και θα εφαρμόσει το Μνημόνιο είτε θα βγει δεύτερο και θα μείνει εκτός κυβέρνησης, για ν' αρχίσει πάλι την επαναστατική γυμναστική».

Θέτοντας, δε, μια σειρά ερωτημάτων, υπό τη μορφή διλημμάτων, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το κόμμα του και δεσμεύτηκε «με μένα πρωθυπουργό και με τους άξιους υπουργούς μου, να τιμήσουμε την ψήφο τους».

Είναι η τελευταία ευκαιρία, εκτίμησε ακόμη, καλώντας τους πολίτες να μην «τζογάρουν» σε αυτές τις εκλογές. «Δώστε μας τη δύναμη, δώστε μας την εντολή» συμπλήρωσε, καταλήγοντας ότι, την επόμενη Δευτέρα, η Ελλάδα αλλάζει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ