Eurobasket 2015: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα - Η Ελλάδα κόντρα στην Ισπανία για την πρόκριση στα ημιτελικά

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ισπανία (19:30) και για πρώτη φορά την τελευταία 12ετία καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι σε μια εκ των κορυφαίων εθνικών ομάδων στην ιστορία του μπάσκετ, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Eurobasket.

 

Ο Νίκος Γκάλης είχε πει μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Eurobasket 1987 πως το παιχνίδι με την Γιουγκοσλαβία θα ήταν το πιο κρίσιμο... μέχρι το επόμενο. Η ατάκα του όχι μόνο έμεινε στην ιστορία αλλά χρησιμοποιήθηκε σχεδόν σε κάθε μεγάλο παιχνίδι τα επόμενα χρόνια.

Κάτι ανάλογο ισχύει και απόψε. Στις 19:30 στο Λιλ, η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζει τον κακό της δαίμονα, την Ισπανία, κόντρα στην οποία θέλει να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της τη δεδομένη χρονική στιγμή και να πάρει το ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά.

Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη είναι έτοιμοι. Διψούν για την επιτυχία, θέλουν την εκδίκηση για το χαμένο παιχνίδι του 2007, ψάχνουν γιατρικό για την συντριβή στον τελικό του Μουντομπάσκετ το 2006 και πάνω απ' όλα θέλουν να αφήσουν για πρώτη φορά την Ισπανία εκτός ημιτελικών από το 1999 κι έπειτα.

Στην αντίπερα όχθη, η Ισπανία είναι λαβωμένη. Μαρκ Γκασόλ, Ναβάρο, Καλντερόν, Ρούμπιο, και Ιμπάκα είναι εκτός, ο Πάου Γκασόλ αντιμετωπίζει πρόβλημα στη γάμπα αλλά θα αγωνιστεί, ο Γιουλ νιώθει ενοχλήσεις, ο Ρίμπας ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδα και ο Ρούντι Φερνάντεθ είναι εξαιρετικά αμφίβολος λόγω προβλήματος στη μέση. Δεν παύει όμως να είναι μια από τις καλύτερες ομάδες που έβγαλε ποτέ ο πλανήτης. Στην Εθνική το ξέρουν και κρατούν χαμηλά το κεφάλι. Η συνέχεια,  θα δωθεί στο παρκέ...

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ