Δ. Κουτσούμπας: Η λύση για το λαό βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης & της σύγκρουσης για να πάρει ο λαός την εξουσία

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ένα λιθαράκι στο δρόμο της ανατροπής, διαμήνυσε ο γ.γ. του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης, στην πλατεία Συντάγματος.
 

Την Κυριακή, υπερθεμάτισε ο κ. Κουτσούμπας, ρίχνουμε στην κάλπη ΚΚΕ για να μην προσθέσει ο λαός μας και τη δική του ψήφο στις 222 ψήφους των 5 κομμάτων που ψήφισαν το μνημόνιο και τώρα εμφανίζονται σαν αθώες περιστερές που αμάρτησαν για το παιδί τους.
Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε, σημαίνει παραίτηση από τη λαϊκή θέληση να υπερασπιστούμε τις λαϊκές ανάγκες, ενώ κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην σκοντάψουν στην τρικλοποδιά της Λαϊκής Ενότητας.


Σχετικά με την επόμενη ημέρα, ο επικεφαλής του ΚΚΕ εμφανίστηκε βέβαιος ότι όπως κι αν διαμορφωθούν τα εκλογικά ποσοστά και οι βουλευτικές έδρες όλων των άλλων κομμάτων, θα υπάρξει συνεννόηση για να γίνει κυβέρνηση.
«Είτε αυτή είναι κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με κάποια από τα υπόλοιπα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ ή τους ΑΝΕΛ, είτε είναι κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού των δύο πόλων του αστικού πολιτικού συστήματος, του ΣΥΡΙΖΑ παρεούλα με τη ΝΔ» διευκρίνισε.
Μετά τις εκλογές, προειδοποίησε, η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, θα καταθέσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2016-2019 με μέτρα και μεταρρυθμίσεις, το νέο κρατικό προϋπολογισμό που θα φορτώσει νέα αντιλαϊκά μέτρα ύψους περίπου 3-4 δισ. ευρώ.
Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να μην παρασυρθούν από τα μεγάλα λόγια για προσέλκυση επενδύσεων που θα εστιάζουν στην καινοτομία και στην ποιότητα του παραγόμενου εμπορεύματος, για κρατικές επενδύσεις προσέλκυσης επενδυτών, για καλή αξιοποίηση των κοινοτικών πακέτων χρηματοδότησης, για το ποιος θα κάνει πιο γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις.


Δεν υπάρχει, διαβεβαίωσε, πολιτική διαχείρισης και «μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης» που να μπορεί να οδηγήσει σε έναν καπιταλισμό χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς ξεζούμισμα των εργαζομένων.
«Η λύση, η προοπτική για το λαό βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης για να πάρει ο λαός την εξουσία, για να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, για να σχεδιάσει επιστημονικά την οικονομία, να αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος» υπερθεμάτισε ο κ. Κουτσούμπας, παρουσιάζοντας την εναλλακτική επιλογή του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ