Π. Καμμένος: Ο λαός να κλείσει την πόρτα της μεταπολίτευσης & να δώσει ισχυρή εντολή σε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

«Αναμένω ο ελληνικός λαός να κλείσει με δύναμη την πόρτα της μεταπολίτευσης», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επισημαίνοντας ότι αναμένει η κάλπη της Κυριακής «να δώσει μια ισχυρή εντολή στη νέα γενιά, στη γενιά της εθνικής συμφιλίωσης, στη γενιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ, στη γενιά του Αλέξη Τσίπρα και τη δική μου».

Μιλώντας στη Real News, για την περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο κ. Καμμένος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από τις μετρήσεις που έχουμε είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλίσουμε κυβερνητική πλειοψηφία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως με το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας. Όσον αφορά το Ποτάμι, ζήτησα από τον Σταύρο Θεοδωράκη να διευκρινίσει τις θέσεις του στα εθνικά θέματα και δεν το έπραξε. Θεωρώ όμως ότι θα υπάρξουν βουλευτές που πιστεύουν στον μεσαίο χώρο, κυρίως πρώην καραμανλικοί βουλευτές, που δεν έχουν καμία σχέση με τα ακροδεξιά στοιχεία που έφερε ο κ. Σαμαράς στη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι μπορούν, εφόσον χρειαστεί, να στηρίξουν την κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή».

Όσο για το αν υπάρχουν περιθώρια για «παράλληλο πρόγραμμα» μέσα στο μνημόνιο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε σχετικά: «Το αποδείξαμε αυτό και με το θέμα των «κόκκινων» δανείων και με το θέμα της προστασίας των εργασιακών σχέσεων και με την αποφυγή της εφαρμογής του ΦΠΑ στα νησιά και με την αλλαγή των απαιτήσεων για περικοπές στην εθνική άμυνα, που θα ήταν καταστροφικές. Υπάρχουν περιθώρια και κυρίως υπάρχουν περιθώρια για πολιτικές ανάπτυξης με χαμηλή φορολόγηση, με ζώνες χαμηλής φορολόγησης στα νησιά και στην παραμεθόριο, όπως επίσης και βιομηχανικές ζώνες με κίνητρα για να επαναπατριστούν τα 160 δισεκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται στο εξωτερικό και τα 45 δισεκατομμύρια που βρίσκονται στα σεντούκια.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ