Τραμπ στο CNN: Αγαπώ τους μουσουλμάνους & θα έκανα Υπουργό έναν χωρίς πρόβλημα

Δεν απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση του CNN ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τους μουσουλμάνους και το εάν αποτελούν κίνδυνο για τη χώρα, στον απόηχο του πολιτικού σεισμού που προκάλεσε στις ΗΠΑ η επιλογή του να μην πάρει θέση σε ερώτηση πολίτη που τους χαρακτήρισε «πρόβλημα» προσθέτοντας μάλιστα ότι και ο Μπαράκ Ομπάμα είναι μουσουλμάνος.

Τραμπ στο CNN: Αγαπώ τους μουσουλμάνους
«Αγαπώ τους μουσουλμάνους. Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικοί άνθρωποι»
, απάντησε σε ερώτηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Ο προπορευόμενος στις δημοσκοπήσεις Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έκανε το σχόλιο αφότου είχε απευθυνθεί με ομιλία σε μαθητές Λυκείου στην Αϊόβα.

Μια μαθήτρια είπε απευθυνόμενη στον μεγιστάνα ότι θεωρεί τους Αμερικανούς μουσουλμάνους σημαντικό κομμάτι της χώρας και τον ρώτησε εάν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να βάλει έναν μουσουλμάνο στο υπουργικό του συμβούλιο. «Εννοείται», απάντησε ο Τραμπ. Και πρόσθεσε: «Κανένα πρόβλημα με αυτό».

Την περασμένη Πέμπτη στο Νιού Χαμπσαϊρ, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε διορθώσει έναν υποστηρικτή του ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι μουσουλμάνος και όχι Αμερικανός -κάτι το οποίο ο δισεκατομμυριούχος δεν διόρθωσε- και ρώτησε τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών πως σχεδιάζει να «ξεφορτωθεί» τα κέντρα εκπαίδευσης των μουσουλμάνων στην Αμερική. «Θα εξετάσουμε πολλά διαφορετικά πράγματα», απάντησε ο Τραμπ.

Και συμπλήρωσε: «Ξέρετε, πολλοί άνθρωποι το λένε αυτό και πολλοί άνθρωποι λένε ότι άσχημα πράγματα γίνονται».

Πηγή: cnn.com 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ