«Καρφί» από τη Ζωή: Οι διαδικασίες δρομολογήθηκαν χωρίς να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Με ένα καρφί παρέλαβε τον κατάλογο με τη σύνθεση της νέας Βουλής από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη η Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι «ήδη από ό,τι ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες (σ.σ. για τον σχηματισμό κυβέρνησης) χωρίς αυτή την ανακοίνωση».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου αφού τόνισε ότι «η συνταγματική τάξη και η δημοκρατική λειτουργία απαιτεί οι θεσμικοί εκρόσωποι να υπηρετούν το πολίτευμα» είπε ότι θα επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου και αυτή με τη σειρά της να του παραδώσει τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής.

«Σε κάθε περίπτωση όμως εγώ  μέχρι να παραδώσω στον επόμενο Πρόεδρο της Βουλής θα υπηρετήσω το ρόλο μου και το πολίτευμα» κατέληξε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Μανιτάκης από την πλευρά του παραδίδοντας τα τελικά αποτελέσματα εξέφρασε την ικανοποίησή του «γιατί όλα εκτυλίχθηκαν ομαλά» την Κυριακή.

Στις 3 το μεσημέρι η κυρία Κωνσταντοπούλου θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσει την κοινοβουλευτική δύναμη κάθε κόμματος και αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του δώσει την πρώτη διερευνητική εντολή. Δεδομένου ότι σχηματίζει κυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο (145+10 βουλευτές), ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός το βράδυ - κατά ορισμένες πληροφορίες στις 20:00.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ