Στις 20.00 η ορκωμοσία Τσίπρα - Την Τετάρτη της νέας κυβέρνησης

«Με βάση τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή, όπως επισήμως μου ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής, και σύμφωνα με τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, νομίζω ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να λάβετε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και την οποία και σας παρέχω. Σας προτείνω να ορκιστείτε στις 20.00 και η κυβέρνηση όταν εσείς αποφασίσετε», ανέφερε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος.
 

Ο κ.Τσίπρας ανέφερε από την πλευρά του ότι «υπάρχει η δεδηλωμένη για σχηματισμό κυβέρνησης», καθώς έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο οποίος δήλωσε θα στηρίξει την κυβέρνηση.
Στη συνέχεια την Τρίτη ή το αργότερο νωρίς το πρώι της Τετάρτης θα οριστικοποιηθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, προκειμένου να ορκιστεί και η κυβέρνηση. Αμέσως μετά ο νέος πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετέχει στην Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό.
«Η ποιότητα της Δημοκρατίας βελτιώνεται»
Ο Πρόεδρος σημείωσε, κατά τον αρχικό τους διάλογο μπροστά στις κάμερες, ότι η διαδικασία δεδομένων των αποτελεσμάτων και των επιμέρους δηλώσεων των πολιτικών αρχηγών μπορεί να είναι ταχεία και ο κ.Τσίπρας να ορκιστεί απ'ευθείας πρωθυπουργός, δίνοντάς του την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης χωρίς διαδικασία διερευνητικών εντολών. Μάλιστα, εκτίμησε ότι η ποιότητα της δημοκρατίας όχι μόνο δεν θίγεται, αλλά βελτιώνεται, παρά την κρίση.


Σχολιάζοντας τις εκλογές, ο κ.Τσίπρας εκτίμησε ότι η εκλογική αναμέτρηση διεξήχθη σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού, με τον ελληνικό λαό να βγάζει τα συμπεράσματά του και να λαμβάνει τις αποφάσεις του.
Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στον σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο Πρόεδρος και η υπηρεσιακή πρωθυπουργός στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κύματος και σημείωσε ότι μέχρι την Τετάρτη το πρωί θα πρέπει να έχει ορκιστεί η κυβέρνηση, ώστε αμέσως μετά να μεταβεί ο ίδιος στις Βρυξέλλες για την Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ