Μαμά και κόρη ζουν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας εδώ και 1 χρόνο - Σαν την ταινία Terminal ακριβώς

Μετά από την απέλασή τους από το Ισραήλ, όταν έληξε η βίζα τους, οι δύο Γερμανίδες ζουν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, για πάνω από ένα χρόνο. 

Οι γυναίκες χρησιμοποιούν τα καταστήματα του αεροδρομίου, το εστιατόριο, το WiFi και το μπάνιο, από τον Αύγουστο του 2014, όταν και έφτασαν εκεί. Το ίδιο διάστημα, κοιμούνται μέσα σε sleeping bag, στο πάρκινγκ, ακόμη και τους μήνες του χειμώνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Telegraph, οι δύο γυναίκες εμφανίζονται απρόθυμες να επιστρέψουν στη Γερμανία, παρά τις προσφορές για βοήθεια από την πρεσβεία της πατρίδας τους και ντόπιους αξιωματούχους. Οι αρχές του αεροδρομίου έχουν ελάχιστες πληροφορίες για τις δύο γυναίκες, όμως δηλώνουν ότι μετά από τη φιλοξενία των δύο Γερμανίδων για πάνω από ένα χρόνο, τώρα είναι η ώρα για άλλους- την κυβέρνηση ή την πρεσβεία- να τις βοηθήσει να προχωρήσουν.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να προσεγγίσουμε ανθρωπιστικά το θέμα και να τις βοηθήσουμε, στη βροχή, τη ζέστη, αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος μας», είπε ο εκπρόσωπος του Αεροδρομίου Κύπρου, Αδάμος Ασπρης, στην Telegraph. «Ο ρόλος μας είναι να βοηθάμε τον κόσμο να ταξιδεύει από και προς τo κτίριό μας, όχι να μένουν σε αυτό. Είμαστε αεροδρόμιο, όχι ξενοδοχείο. Νομίζω ότι πλέον είναι καιρός κάποιος να βοηθήσει αυτές τις δύο γυναίκες να αποφασίσουν προς τα πού θέλουν να ταξιδέψουν, από το αεροδρόμιο της Λάρνακας», πρόσθεσε.

Η μητέρα θεωρείται ότι έχει συγγενείς στο Ισραήλ και θέλει να επιστρέψει εκεί, αλλά περιμένει να ξεκαθαριστεί το θέμα. Στο μεταξύ, μαζί με την κόρη της έχουν αρνηθεί να δεχθούν οποιαδήποτε επίσημη βοήθεια από το αεροδρόμιο, ταυτόχρονα όμως, αρνούνται να φύγουν από εκεί. Οι αξιωματούχοι της γερμανικής πρεσβείας στη Λευκωσία λένε ότι έψαξαν τους φακέλους τους, αλλά δεν έχουν ανοιχτή υπόθεση για τη μητέρα. «Επίσημα, δεν έχει προσεγγίσει ποτέ την πρεσβεία ζητώντας βοήθεια», δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας στην Telegraph, προσθέτοντας όμως ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε πιθανότατα ότι οι δύο γυναίκες θα αναχωρούσαν για τη Γερμανία και όχι το Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: The Telegraph

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ