Συγκινητική εξομολόγηση της Άννας - Μαρία Λυκουρέζου για τον μεγαλοδικηγόρο μπαμπά της και την αναζήτηση της ταυτότητάς της

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έχει δοκιμάσει τον εαυτό της σε διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους τα τελευταία χρόνια, με το θέατρο να την έχει τελευταία κερδίσει.

Τελικά πώς καταστάλαξε σε αυτό που πραγματικά θέλει να κάνει επαγγελματικά; «Προσωπικά ψάχνομαι πολλά χρόνια. Η μητέρα μου πάντα μου έλεγε να ασχοληθώ με το θέατρο, το έβλεπε πολλά χρόνια πως αυτή είναι η κλίση μου. Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Για παράδειγμα, η Νόνικα Γαληνέα, που είναι καλή φίλη της μητέρας μου, έγινε ηθοποιός στα 40 της κι έχει κάνει μια σπουδαία διαδρομή στο χώρο. Έχουμε μόνο μια ζωή και δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε πράγματα που δεν μας καλύπτουν από φόβο να προχωρήσουμε. Είμαι ευγνώμων που μπορώ να υλοποιώ αυτά που πραγματικά γουστάρω» λέει με ειλικρίνεια.

Γιατί πιστεύει πως άργησε να βρει το δρόμο της; «Δεν ξέρω το γιατί… Γιατί μου άρεσαν πολλά πράγματα, γιατί βαριόμουν εύκολα. Όμως η υποκριτική έχει να σου δώσει πολλά πράγματα και δεν έχεις την πολυτέλεια να βαρεθείς. Μου γεμίζει την ψυχή μου» σχολιάζει και το πρόσωπό της λάμπει από ευτυχία.

Πριν από μερικά χρόνια συμμετείχε στο Dancing on Ice κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Αλήθεια, έχει φλερτάρει ξανά με την τηλεόραση; «Δεν αγαπάω πολύ την τηλεόραση. Παρ’ όλα αυτά, αν μου γινόταν οποιαδήποτε πρόταση, θα την άκουγα, θα την επεξεργαζόμουν. Πιστεύω πως η τηλεόραση σε φθείρει και αναγκαστικά πρέπει να μιλάς πολύ. Κι όταν μιλάς πολύ και καθημερινά, συνήθως καταλήγεις να λες βλακείες. Εγώ δεν μπορώ να φθείρομαι και να λέω βλακείες. Προτιμώ αυτές τις βλακείες να τις μοιράζομαι με τους φίλους μου και να γελάμε».

Η Μαρία Ελένη αγαπάει τα λάθη της και αν γυρνούσε το χρόνο πίσω δεν θα διέγραφε τίποτα από τη διαδρομή της. «Θα τα έκανα πάλι όλα, γιατί όλες οι σωστές και λάθος επιλογές μου διαμόρφωσαν την προσωπικότητά μου. Κανείς δεν έχει γεννηθεί τέλειος. Πιστεύω πως είμαστε ένα λευκό χαρτί που στην πορεία μας στη ζωή ζωγραφίζουμε πάνω σ’ αυτό. Σημασία έχει να μπορείς να εξελίσσεσαι και να μη μένεις στάσιμος. Μέσα από την προσωπική μου διαδρομή έχω πάρει πολλά μαθήματα. Κάθε εμπειρία που ζεις, κάθε κατάσταση που βιώνεις σου ξυπνάει και κάτι διαφορετικό, μέσα από αυτά ανακαλύπτεις τον εαυτό σου».

Με την ανιψιά της, Ζένια Μπονάτσου, έχει πολύ ιδιαίτερη σχέση και αναρωτιέμαι τι συμβουλές της δίνει τώρα που ενηλικιώθηκε. «Δεν δίνω ποτέ συμβουλές, το έχω πάρει από τη μητέρα μου αυτό. Ούτε καν στην παρέα μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι η γνώμη μου, αν έχω περάσει κάτι ανάλογο, αλλά μέχρι εκεί» εξηγεί.

Μεγαλωμένη μέσα σε μια δεμένη οικογένεια, αναρωτιέμαι αν η ίδια έχει βρει την αληθινή αγάπη στο πρόσωπο κάποιου συντρόφου της. «Έχω ζήσει μεγάλους έρωτες στη ζωή μου. Τώρα που το λες, όμως, μάλλον έχω ζήσει μόνο μία αγάπη. Γενικά είμαι άνθρωπος που δεν δείχνει εύκολα την αγάπη του. Αργώ να ανοιχτώ στους συντρόφους μου και νιώθω πως έπειτα εκπλήσσονται με τα συναισθήματα που βγάζω. Χρειάζομαι το χρόνο μου για τους δικούς μου λόγους, όμως, αν νιώσω καλά, μετά δεν φοβάμαι καθόλου να εκδηλωθώ. Το χαίρομαι και το γουστάρω» ομολογεί.

Όσο για το αν ονειρεύεται να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια; «Σίγουρα κάποια στιγμή θα το κάνω. Είμαι, όμως, άνθρωπος που ζει το σήμερα και δεν ξέρω ούτε προβληματίζομαι για το τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια. Θεωρώ πως όλα έρχονται την κατάλληλη στιγμή».

Παλιότερα ασχολούταν με την οργάνωση του δικηγορικού γραφείου του πατέρα της, Αλέξανδρου Λυκουρέζου. «Εξακολουθώ να ασχολούμαι με το δικηγορικό γραφείο του μπαμπά μου. Η οργάνωση του γραφείου του παραμένει στα χέρια μου απλά έχουν λιγοστέψει οι ώρες που πηγαίνω. Ευτυχώς με την τεχνολογία μπορώ να οργανώσω ό,τι θέλω απ’ όπου βρίσκομαι».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ