Εικόνες χάους από τη θεομηνία στην Κεφαλονιά - πλημμυρισμένα σπίτια & καταστήματα - Τεράστιες ζημιές

Ένα ιστορικό ρεκόρ ημερήσιας βροχόπτωσης κατέγραψε ο Μ/Σ Φαρακλάτων για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς καθώς η σημερινή ποσότητα που εκδηλώθηκε είναι μέχρι και τις 7:30 το απόγευμα 233,8 χιλιοστά βροχής που αντιστοιχεί σε 233.8 τόνους νερού ανα στρέμμα...!!!

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012 και ήταν 118.6 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία ημέρα το μισό περίπου από τη σημερινή ποσότητα που εκδηλώθηκε.

Επίσης έχουμε και ένα νέο ρεκόρ μηνιαίας βροχόπτωσης για το Σεπτέμβριο καθώς ο αντίστοιχος δείκτης έφτασε τα 288.8 χιλιοστά βροχής όταν τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε ξεπεράσει τα 150 χιλιοστά και ενώ απομένουν 4 ημέρες για να τελειώσει ο μήνας. 

Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
  Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα (χωρίς να χρειαστεί να γροθοκοπηθούνε τραπέζια) και αργά χθες το βράδυ με Πράξη Υπουργικου Συμβουλίου (ΠΥΣ) έθεσε την Κεφαλονιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό  σημαίνει ότι θα δοθούν αποζημιώσεις σε όσους ιδιώτες  έπαθαν καταστροφές στη χθεσινή πλημμύρα αλλά και για έργα αποκατάστασης των υποδομών (δρόμοι, γέφυρες κλπ).

 Όσο αφορά τις δημόσιες και δημοτικές υποδομές, ιδιαίτερα μέσα στη πόλη του Αργοστολίου πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους τους εργολάβους που μας έφεραν σε αυτό το χάλι και στη δημοτική αρχή που δεν προστάτευσε το δημόσιο χρήμα και την ασφάλεια των πολιτών.

 Όσο αφορά τους ιδιώτες, Επειδή το κράτος δεν είναι και στα καλύτερά του και επειδή κάθε ψίχουλο που θα πάρουμε εμείς θα λείψει από άλλο τραπέζι και επειδή πολύ πρόσφατα γέμισαν συγκεκριμένα σπίτια της Κεφαλονιάς με κρύσταλλα Βοημίας λόγω αποζημίωσης οικοσκευών από τους σεισμούς, είναι απαραίτητο να υπάρξει κοινωνικός έλεγχος στην έγκριση των αποζημιώσεων με τη συμμετοχή κοινωνικών φορέων με πρώτο το Εργατικό Κέντρο , το ΤΕΕ κλπ. Ενώ η συμμετοχή της βουλευτή θα εξασφάλιζε την αντικειμενικότητα σε μια τέτοια επιτροπή αποζημιώσεων και των δημόσιων υποδομών και των ιδιωτών.

  Η τοπική κοινωνία έχει  μηδενική ανοχή ακόμα και σε υποψία προσπάθειας «βολέματος» καταστάσεων δια των αποζημιώσεων ή και κουκουλώματος ευθυνών . Δεν θα ανεχτεί κανείς λχ να αποζημιώνονται οι μη έχοντες πληγεί και να μην υπάρχουν λεφτά για τον αγρότη, τον επαγγελματία, τον άνεργο που έπαθε ζημιά στο σπίτι, στο αυτοκίνητό του, στη περιουσία του. 

ΠΗΓΗ: kefaloniapress.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ