Η εβδομάδα μας αρχίζει με Σακίρα: Τραγουδάει το Ιmagine των Beatles στον ΟΗΕ αφιέρωση στον μικρό Aylan

Στο πλευρό των Σύρων προσφύγων στάθηκε η Σακίρα που είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF. Η Κολομβιανή σταρ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του ΟΗΕ με αφορμή συνέδριο που διοργανώθηκε για τα παιδιά και μίλησε στους δημοσιογράφους. 

Η Σακίρα ζήτησε από τον κόσμο να μην ξεχάσει το θάνατο του Αιλάν και όλων των παιδιών που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά. “Η εικόνα του μικρού αγοριού ξαπλωμένο νεκρό στην ακτή είναι τραγική.

Δεν πρέπει να την αγνοήσουμε, δεν πρέπει να την ξεχάσουμε. Πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι στους πρόσφυγες” είπε και πρόσθεσε πως ίσως περνάμε “την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση όλων των εποχών. Τα παιδιά δεν πρέπει να πληρώσουν το τίμημα του πολέμου”.   Υπογραμμίζοντας  τις ανάγκες των αιτούντων άσυλο η Shakira μίλησε για "ένα σημαντικό ζήτημα ρατσισμού που βλέπω».  «Κάθε χώρα έχει τα δικά της οικονομικά της προβλήματα, αλλά ανθρώπινες ανάγκες και τα δικαιώματα, πρέπει να είναι πάνω από το ρατσισμό, τον εγωισμό, τα σύνορα, τους αριθμούς και τις σημαίες», τόνισε και κάλεσε χώρες και ηγέτες να βρουν μαζί μια λογική λύση.    

«Όταν σκέφτομαι τον Αιλάν, μου έρχεται στο μυαλό μου το "Imagine" είπε η ποπ σταρ και τραγούδησε το τραγούδι για τα προσφυγόπουλα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ