TopWoman η Αριάδνη: τόλμησε & πήρε στο σπίτι της οικογένεια προσφύγων - να οι φωτογραφίες & το γράφει

Μαθήματα ανθρωπιάς δίνει η Αριάδνη, μία γυναίκα που τις προηγούμενες ημέρες αποφάσισε να πάει στην πλατεία Βικτωρίας και να προσφέρει βοήθεια στους πρόσφυγες, που λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ζούσαν σε άθλίες συνθήκες. 

Αντικρίζοντας μία οικογένεια με μικρά παιδιά, με ρούχα μουσκεμένα, χωρίς φαγητό, σκέφτηκε ότι το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει είναι να τους πάρει σπίτι της, για να νιώσουν έστω και για λίγες ώρες την θαλπωρή που τους έλειψε όσο τίποτα άλλο τις προηγούμενες ημέρες, όπου προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από τον εφιάλτη του πολέμου. 

Η ίδια δημοσίευσε και φωτογραφίες της οικογένειας, με τα παιδιά να χαμογελούν, να τρώνε και να παίζουν, σε ένα ζεστό περιβάλλον. Όπως τόνισε η Αριάδνη, σκοπός της δημοσίευσης δεν ήταν να δεχθεί «συγχαρητήρια» για την πράξη της, αλλά να παρακινήσει κι άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. 

Διαβάστε τι έγραψε η Αριάδνη στο Facebook: 

«Πολλές φορές όταν υποστήριζα τους πρόσφυγες πολλοί "εθνικιστές " μου έλεγαν ''αν είναι έτσι να τους πάρεις στο σπίτι σου". Εγώ λοιπόν σήμερα αυτό έκανα! 

Σήμερα πήγα στην πλατεία Βικτωρίας με ρούχα και τρόφιμα και τα μοίρασα σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ουσιαστική ανάγκη. Αυτό που αντίκρισα ήταν σοκαριστικό. Άνδρες, γυναίκες, μωρά σε άθλιες συνθήκες, μούσκεμα από την βροχή να ζητάνε λίγο φαγητό.

Τους μοίρασα τα ρούχα που είχα μαζέψει και προσκάλεσα μια οικογένεια στο σπίτι μου να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο και να φάνε ένα πιάτο σπιτικό φαγητό. Πως μπορώ να λέγομαι Χριστιανή άλλωστε αν δεν ανοίξω το σπίτι μου σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. 

Δεν το κοινοποιώ αυτό για να ακούσω μπράβο ,το κοινοποιώ για να βοηθήσετε όσοι μπορείτε και να κάνετε ένα καλό. Ακόμα και ένα ζεστό μπάνιο που ο καθένας το θεωρεί δεδομένο για αυτούς τους ανθρώπους είναι πολυτέλεια. 

Όλοι είμαστε άνθρωποι και πρέπει να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας... Μια κοινοποίηση από εσάς ίσως εμπνεύσει αρκετό κόσμο και κάνει ακριβώς το ίδιο... 

Σας ευχαριστώ».

Το ίδιο ακριβώς έκανε και η οικογένεια του Άλκη από την Λέσβο, δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται μία οικογένεια προσφύγων να περνούν στιγμές ξεγνοιασιάς. 

Ο Άλκης έγραψε: 

«Γι΄αυτους που πιπιλάνε ακόμα την ίδια καραμέλα "αν τους θέλεις παρ’ τους στο σπίτι σου" ορίστε… τους πήραμε στο σπίτι μας για ένα ζεστό μπάνιο, φαγητό, τάβλι και ύπνο σε κρεβάτι. 

Η χαρά και η ικανοποίηση που μας χάρισαν αυτοί οι άνθρωποι ήταν απερίγραπτη με τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια και την ευγνωμοσύνη τους. Το μικρό ταλαιπωρημένο παιδάκι τους, στόλισε το μικρό μας σπίτι… 

Άραγε πόσο πιο όμορφα θα νιώθαμε αν είχαν πνιγεί στη θάλασσα και πόσο πιο καθαρό και ασφαλές θα ήταν το νησί μας, η χώρα και η Ευρώπη μας»;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ