Δημιουργώντας τους καλούς μαθητές του αύριο – Πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί από νωρίς

«Οι περισσότεροι μαθητές θεωρούν το σχολείο μια κουραστική εργασία. Πάντα με απασχολούσε η ιδέα με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να προετοιμάσουμε τα πρωτάκια καλύτερα ώστε, όταν ενταχθούν στο σχολείο, να νιώθουν ότι είναι κάτι εύκολο και ευχάριστο γι αυτά», αναφέρει ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής, ερευνητής και δημιουργός της Ανιχνευτικής Δοκιμασίας Σχολικής Ετοιμότητας Α ΤΕΣΤ.

Στο επίκεντρο της επιστημονικής του έρευνας είναι η δημιουργία αναπτυξιακών τεστ που μπορούν να εφαρμόζονται εύκολα, να είναι αξιόπιστα και να μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον ρυθμό ανάπτυξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας, με γνώμονα αυτό. Συνεχίζει το επιστημονικό του έργο, δημιουργώντας νέα τεστ που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των παιδιών. Καθημερινά επισκέπτεται, ο ίδιος και η ομάδα του, παιδικούς σταθμούς και εξετάζει παιδιά. Οι τομείς που εξετάζονται τα νήπια στα αναπτυξιακά τεστ είναι λόγος – ομιλία, κινητικές δεξιότητες όπως οι λεπτοί χειρισμοί, η αδρή κινητικότητα του σώματος, όπως επίσης οι γνωστικές ικανότητες που θα έπρεπε να έχει κατακτήσει το νήπιο από την παρακολούθηση του στον παιδικό σταθμό αλλά και στο νηπιαγωγείο.

Πέραν όμως των γνωστικών ικανοτήτων, τονίζει ο κύριος Μαντούδης, εξετάζονται οι κοινωνικές, οι συναισθηματικές ικανότητες του παιδιού αλλά και η συγκέντρωση προσοχής, οι οποίες είναι εξίσου σημαντικές για τη μελλοντική σχολική του επιτυχία. Όλες μαζί συνθέτουν το μαθησιακό προφίλ του νέου μαθητή, γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό να εξελιχθούν όλες σωστά, προτού το παιδί μπει στο σχολείο. Με βάση αυτές τις ικανότητες θα μπορεί να χτίσει τις μαθησιακές του δεξιότητες και την σχολική του επιτυχία μελλοντικά.

Όλη η συνέχεια εδώ - Infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ