Ο Άκης μας κακομαθαίνει: Μαρέγκες με γλυκάνισο που θα τρώτε χωρίς σταματημό

Μια γλυκιά αμαρτία που πρέπει να δοκιμάσετε! 

Συστατικά
4 ασπράδια
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκάνισο ωμό ολόκληρο και λίγο έξτρα για σερβίρισμα
½ κούπα αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατέψουν για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέτουμε μέσα την κρυσταλλική ζάχαρη σταδιακά και χτυπάμε για 8-10 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Μετά ρίχνουμε την άχνη σιγά σιγά και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε μέσα το γλυκάνισο.
Στρώνουμε σε ένα ταψί, λαδόκολλα και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από τη μαρέγκα κουταλιές της σούπας.
Σκορπίζουμε από πάνω τα αμύγδαλα και έξτρα γλυκάνισο και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 2 ώρες.
Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο φούρνο.
Κρατάμε σε ένα κλειστό κουτί. 

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ