Β. Λεβέντης: Αν ο Τσίπρας θέλει την ψήφο μου να μειώσει τον μισθό του στο μισό

Κόμμα συναίνεσης χαρακτήρισε την Ένωση Κεντρώων ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή στον Ενικό, ενώ συμπλήρωσε πως αν ο πρωθυπουργός θέλει την ψήφο του θα πρέπει να μειώσει τον μισθό του.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο κόσμος κάθε φορά που ψηφίζει, το κάνει για να σχηματιστεί κυβέρνηση και όχι για να ξαναγίνουν εκλογές.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το κόμμα του θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μονό εάν γίνουν δεκτοί οι εννέα όροι του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο ίδιος δεν θα ψήφιζε το μνημόνιο αλλά θα πήγαινε για νέα διαπραγμάτευση.

Σχολιάζοντας την νίκη της Ένωσης Κεντρώων και τα σχόλια που ακούστηκαν για την τοποθέτηση του γιου του στο αξίωμα του βουλευτή ο κ. Λεβέντης απάντησε πως «μόνο ο Απόστολος Τζιτζικώστας τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί» ενώ διευκρίνισε πως σε έξι μήνες οι βουλευτές του θα αλλάξουν προς απάντηση στο «αμαρτωλό πολιτικό σύστημα που με ρωτά γιατί τον έκανα βουλευτή».  Συνέχισε μάλιστα  κατηγορώντας κόμματα για ασαφείς προτάσεις τονίζοντας πως «οι απατεώνες της πολιτικής πάντα γενικεύουν και αοριστολογούν» .

Ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε ότι έχει συναντηθεί με υπαλλήλους της τρόικας, ενώ χαρακτήρισε «δύσκολο» να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «έκανε κάποια πράγματα που προσέβαλαν την Ελλάδα, δηλαδή μίλησε για Κούγκι, απειλούσε τους Ευρωπαίους λες και ήταν ο καπετάν ένας, ο νταής. Ο Καμμένος ακολουθεί την τακτική: τα ψηφίζει όλα για να παραμένει». Επιπλέον έκανε λόγο για «χαραμοφάηδες» βουλευτές εντός του Κοινοβουλίου.

Σχολιάζοντας τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, εκτιμώντας ότι δεν θα βοηθούσε τη Νέα Δημοκρατία ενώ συμπλήρωσε πως ο κ. Μεϊμαράκης «δεν πάλεψε σωστά για τις εκλογές αφού το μόνο που έκανε ήταν να πληρώνει δημοσκοπήσεις που τον έδειχναν ισότιμο».

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε και για τις υποψηφιότητες των Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και για ενδεχόμενες υποψηφιότητες των κ.κ. Βασίλη Κικίλια και Μάκη Βορίδη.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι είναι «ο πιο στοχευμένος αρχηγός» ενώ σημείωσε ότι δεν θα ψήφιζε το μνημόνιο. Ερωτηθείς για συνεργασία με κόμματα του κέντρου όπως το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ με στόχο την επανένωση του πολιτικού χώρου του κέντρου, ο κ. Λεβέντης φάνηκε διστακτικός απαντώντας πως κάποιος οφείλει να αγαπάει το κέντρο για χρόνια κι όχι να το θυμάται προεκλογικά. Στοχεύοντας τον κ. Θεοδωράκη μάλιστα τόνισε πως «το ΠΟΤΑΜΙ ιδρύθηκε με στόχο να χτυπηθεί η Ένωση Κεντρώων. Ο κ. Θεοδωράκης δηλώνει κεντρώος ελλείψει ιδεολογίας, κι άλλοι δηλώνουν κεντρώοι κι είναι δεξιοί . Ούτε η Γεννηματά που ψηφίζει μνημόνια είναι κεντρώα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ