Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο - χιονοστιβάδα της VW: 2,1 εκατ. Audi φέρουν το παράνομο λογισμικό

H Audi αποκάλυψε ότι η παράνομη «συσκευή παράκαμψης» υπάρχει σε 2,1 εκατ. αυτοκίνητα της εταιρείας σε όλον τον κόσμο.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, το Volkswagen Group εκτίμησε ότι η παράνομη «συσκευή παράκαμψης», το λογισμικό χειραγώγησης των τυποποιημένων μετρήσεων ρύπων, αφορά περίπου ένδεκα εκατομμύρια αυτοκίνητα του ομίλου σε όλον τον κόσμο. 

Μόλις προχτές, ο Herbert Diess, διευθύνων σύμβουλος των επιβατικών αυτοκινήτων VW, αποκάλυψε ότι από αυτά τα πέντε εκατομμύρια είναι Volkswagen, ενώ χθες εκπρόσωπος της Audi δήλωσε ότι η εταιρεία εκτιμά τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητά της εταιρείας με το σκάνδαλο σε 2,1 εκατ. 

Περίπου 1,45 αυτοκίνητα Audi με κινητήρα τουρμποντίζελ που πληροί προδιαγραφές Euro 5 υπάρχουν στην Ευρώπη, 557.000 μόνο στη Γερμανία και περίπου 13.000 στις ΗΠΑ. Τα μοντέλα με το παράτυπο λογισμικό είναι από την γκάμα των A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 και Q5. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καταγγελία για τον κορυφαίο κινητήρα ντίζελ, τον 3λιτρο V6, αλλά εξ όσων γνωρίζουμε εξετάζεται από τις αρχές ομοίως και αυτός. 

Από την απλή αφαίρεση των αυτοκινήτων VW και Audi από τα ένδεκα εκατομμύρια, προκύπτει ότι περίπου τέσσερα εκατομμύρια αυτοκίνητα με παράτυπο λογισμικό θα είναι αυτά των SEAT και Škoda. Εταιρειών που μαζί με την Porsche αναμένεται να ανακοινωθούν τα αναλογούντα τους νούμερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ