Θωμάς Λιακουνάκος: έχω υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους από 594 εφοριακούς & πλήρωσα φόρους 155 εκ.

Προθεσμία για την Παρασκευή ζήτησε και πήρε ο Θωμάς Λιακουνάκος από την ανακρίτρια, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του κατηγορούμενος για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
 

Για μίζα περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να διακινήθηκε μέσω υπεράκτιας εταιρείας με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπωκο, συνελήφθη χθες το βράδυ με ένταλμα της ειδικής ανακρίτριας Διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Η σύλληψή του αποφασίστηκε μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας μέσω δικαστικής συνδρομης μίζες με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Τι υποστηρίζει ο Λιακουνάκος με γραπτή του δήλωση

«Εύλογη εντύπωση» για την «"πρακτική" βεβιασμένης "απολογίας"» του, εκφράζει ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος συνελήφθη χθες μετά από ένταλμα για την υπόθεση της προμήθειας των οπλικών συστημάτων Έρικσον, με τις κατηγορίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκίας.

Όπως υποστηρίζει σε γραπτή δήλωσή του, ήταν «πάντοτε, αποδεδειγμένα, στη διάθεση των δικαστικών αρχών», «δεν είχε ασκηθεί, εξ αρχής, σε βάρος μου, και στα πλαίσια της παρούσης υποθέσεως, η οποιαδήποτε ποινική δίωξη», «δεν έχω δωροδοκήσει, όπως κατ΄επανάληψη έχω δηλώσει οιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο» και «όλη η επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν ανέκαθεν διαφανής και νόμιμη και τα εισοδήματά μου εμφανή και φορολογητέα στην Ελλάδα».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Θ. Λιακουνάκος αναφέρει ότι «εξομοιώνονται, άδικα, πρόσωπα και πρακτικές, στον χώρο των εξοπλιστικών συμβάσεων και παραγνωρίζεται ότι εγώ, προσωπικά, καθώς και οι εταιρείες συμφερόντων μου, έχουμε υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους που διενήργησαν 594 ελεγκτές των φορολογικών αρχών από τους οποίους (ελέγχους) , ουδέποτε, προέκυψε κάτι επιλήψιμο» και ότι «μόνο την τελευταία 15ετία έχουμε καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο φόρους ύψους 155 εκατ. ευρώ» και καταλήγει:

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της και θα αγνοήσει τις διάφορες Κασσάνδρες που πανηγυρίζουν, δημόσια, για τη σύλληψή μου, αδιαφορώντας για τους 3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες μου και το μέλλον αυτών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ