Σκάνδαλο VW: Έτσι θα γίνει η ανάκληση εκατομμυρίων αυτοκινήτων

Όλες οι μάρκες αυτοκινήτων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Volkswagen θα δημιουργήσουν εθνικές σελίδες στο Internet, όπου οι πελάτες θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη των πραγμάτων. Οι ιδιοκτήτες των επίμαχων αυτοκινήτων θα ενημερωθούν εντός των προσεχών ημερών και μηνών ανακοίνωσε ο όμιλος Volkswagen για το πρόγραμμα ανάκλησης.

Τα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του επίμαχου λογισμικού παραποίησης των στοιχείων εκπομπής ρύπων με το οποίο εξοπλίστηκαν οι κινητήρες ντίζελ εκατομμυρίων οχημάτων του ομίλου Volkswagen "έδρασαν με τρόπο εγκληματικό", δήλωσε σήμερα στο βρετανικό δίκτυο BBC ο 'Ολαφ Λίες, μέλος του συμβουλίου εποπτείας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

"Οι άνθρωποι που επέτρεψαν να συμβεί αυτό ή που πήραν την απόφαση να εγκαταστήσουν το λογισμικό αυτό, έδρασαν εγκληματικά. Πρέπει να αναλάβουν την προσωπική ευθύνη", δήλωσε ο Λίες που είναι και υπουργός Οικονομίας στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας στη βόρεια Γερμανία. "Έγινε τεράστια ζημιά γιατί εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν την εμπιστοσύνη τους στη Volkswagen. Θα έχουμε σίγουρα πολλούς ανθρώπους που θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημιώσεις. Πρέπει να ανακαλέσουμε πολλά οχήματα και αυτό πρέπει να γίνει πράγματι γρήγορα".

Ο γερμανικός όμιλος, αντιμέτωπος με τις καταστροφικές συνέπειες της υπόθεσης του παραποιημένου λογισμικού που δίνει πλαστά αποτελέσματα στους ελέγχους αντιρύπανσης, ανακοίνωσε χθες πρόγραμμα για την ανάκληση των εκατομμυρίων οχημάτων που έχουν εξοπλιστεί με το εν λόγω λογισμικό.

"Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών θα ενημερωθούν εντός των προσεχών ημερών και μηνών", ανακοίνωσε ο όμιλος. "Όλες οι μάρκες αυτοκινήτων που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή θα δημιουργήσουν εθνικές σελίδες στο Διαδίκτυο, όπου οι πελάτες θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη των πραγμάτων".

Η εισαγγελία του Μπρούνσβικ ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη διενέργεια προανάκρισης για απάτη σε βάρος του Μάρτιν Βίντερκορν, του διευθύνοντα συμβούλου της Volkswagen που παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας του σκανδάλου των παραποιημένων κινητήρων ντίζελ.

Ο Λίες δήλωσε ότι το συμβούλιο εποπτείας της Volkswagen δεν γνώριζε την υπόθεση παρά λίγο καιρό πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, όταν αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν δημόσια την εταιρία για απάτη. Πρόσθεσε ότι τώρα προτεραιότητα της εταιρίας είναι να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. "Ντρέπομαι που οι άνθρωποι στην Αμερική οι οποίοι αγόραζαν τα αυτοκίνητά μας με πλήρη εμπιστοσύνη έχουν τόσο απογοητευτεί".

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ