Μόνο για το eirinika.gr: Πως να εξαφανίσετε στίγματα & ουλές - Από την μοναδική Μαρίνα Σεραφειμίδου

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να υπάρχουν δυσχρωμίες, μαύρα στίγματα και σημάδια στο πρόσωπο, κυρίως σαν απόρροια της ακμής. Ποια είναι η σωστή μέθοδος για να τα αντιμετωπίσουμε; Ακολουθήστε 5 βασικά βήματα!

Στίγματα & ουλές; Ιδού πώς να τα ξεφορτωθείτε!

Κάντε απολέπιση

Κανένα προϊόν και θεραπεία δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και γρήγορα πάνω στα σημάδια αν δεν προηγείται μία σωστή απολέπιση στο δέρμα. Τα σκούρα σημάδια είναι κατά ένα μέρος νεκρά κύτταρα και τα νεκρά κύτταρα φυσικά δεν είναι καλά! Τα σέρουμ και άλλα προϊόντα που ανοίγουν το χρώμα της επιδερμίδας πρέπει να απορροφούνται καλά, άρα πρέπει το δέρμα να είναι καθαρό. Το γαλακτικό οξύ που υπάρχει στα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι αποτελεσματικό και ήπιο για καθαρισμό (π.χ.. μάσκα γιαουρτιού). 

Από την Φυσιοπαθητικό -  Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Ρίξτε… φως! 
Μην εφαρμόζετε αγωγές για να επανορθώσετε το χρώμα του προσώπου σας αν βαριέστε να κάνετε απολέπιση. Κάθε τέτοιο προϊόν στοχεύει στο σκούρο στρώμα του δέρματος κα΄τω από την επιφάνεια, όπου υπάρχει αυξημένη παραγωγή μελανίνης καθώς και κατεστραμμένοι ιστοί δέρματος. Ένας απλός τρόπος για να βοηθήσετε την κατάσταση είναι για 2-3 φορές την εβδομάδα να προσθέτετε καθαρή βιταμίνη C στο σέρουμ νύχτας που χρησιμοποιείτε.


Καλή ενυδάτωση
Δέρμα που δεν ενυδατώνεται δεν μπορεί να θεραπευτεί! Αν μένει ξηρό, θα αρνείται να αφομοιώσει κάθε θρεπτικό στοιχείο που του προσφέρετε. Έτσι, τα ενυδατικά έλαια συνήθως βοηθούν τα σημάδια από ακμή να επουλώνονται πιο γρήγορα. I realized a lot of people think that moisturizing is not an important part of getting rid of scars. The thing is, when the skin is dry, it will refuse to heal and eat most of what you feed it. Άλλωστε, εφόσον κάνετε τακτικά απολέπιση και προσπαθείτε να ανοίξετε το χρώμα του δέρματός σας, η επιδερμίδα σας σίγουρα έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης.  Βεβαιωθείτε ότι παράλληλα ενυδατώνεστε επαρκώς και από μέσα, πίνοντας 10 ποτήρια νερό μέσα στη μέρα και περιλαμβάνοντας στη διατροφή σας αρκετά Ω-3 λιπαρά. 
Προστασία από τον ήλιο
Η απολέπιση και η φωτεινότητα στο δέρμα θα διώξει τα σκούρα σημάδια, αλλά παράλληλα θα κάνει το πρόσωπό σας πιο ευάλωτο απέναντι στον ήλιο. Και εφόσον το δέρμα βρίσκεται σε περίοδο επαναφοράς, θα είναι πιο «συγκεντρωμένο» στο να θεραπευτεί παρά να προφυλαχθεί. Για αυτό είναι σημαντικό να μην εκτίθεστε στον ήλιο χωρίς λόγο και δίχως αντηλιακή προστασία. Χρησιμοποιείτε ακόμη ομπρέλα και μεγάλα καπέλα. 

Βασική συμβουλή
Η πρόληψη είναι πάντα προτιμότερη από τη θεραπεία. αν αντιμετωπίζετε ακόμα φάσεις ακμής, ποτέ μην «σπάτε» τα σπυράκια, διότι το πιθανότερο είναι να προκαλέσετε βαθύτερα σημάδια λόγω μόλυνσης. Το δέρμα διαθέτει τις δικές του επουλωτικές ικανότητες, στις οποίες δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε με «επιθετικό» τρόπο.  

Λοσιόν κατά της ακμής
Υλικά: 10 ml οινόπνευμα καθαρό ή βότκα, 125 ml αποσταγμένο νερό, 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι,  4 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea-tree, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
Αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά και αποθηκεύετε σε δοχείο σπρέι. Ψεκάζετε το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό ή όταν έχετε ανάγκη για δροσιά στο δέρμα (όχι πάνω από 3 φορές τη μέρα). 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ