Ταινίες εβδομάδας: Το ''Εβερεστ'', το ''αρνάκι'' και.... μια ''διάσωση''

Απ' όλα έχει ο μπαξές της μικρής οθόνης και αυτήν την εδβομάδα!

Η Διάσωση

Η νέα sci fi περιπέτεια του Ρίντλεϊ Σκοτ που περιγράφει την προσπάθεια ενός αποκομμένου αστροναύτη να κρατηθεί στη ζωή στον αφιλόξενο πλανήτη Άρη, δεν είναι απίθανο να φέρει τον πρωταγωνιστή της Ματ Ντέιμον και πάλι σε οσκαρική τροχιά. Κατά τη διάρκεια μιας επανδρωμένης αποστολής στον Κόκκινο Πλανήτη, ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι (Ματ Ντέιμον ) θεωρείται νεκρός μετά από μια σφοδρή καταιγίδα και εγκαταλείπεται από το υπόλοιπο πλήρωμα. Αλλά ο Γουάτνι είναι ακόμη ζωντανός και ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Έχοντας ελάχιστες προμήθειες, πρέπει να επιστρατεύσει την εφευρετικότητα, την ευφυΐα και το κουράγιο του για να επιβιώσει και να βρει έναν τρόπο να ειδοποιήσει τη Γη ότι είναι ζωντανός. Εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, η NASA και μία ομάδα διεθνών επιστημόνων δουλεύουν ακούραστα για να φέρουν πίσω τον «Αρειανό», ενώ ταυτόχρονα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος σχεδιάζουν μία τολμηρή, αν όχι αδύνατη, επιχείρηση διάσωσης.

Έβερεστ

Περιπετειώδες τρισδιάστατο ορειβατικό θρίλερ του Ισλανδού σκηνοθέτη Μπαλτάσαρ Κορμακούρ («2 Guns» ) με πρωταγωνιστές Τζέικ Τζίλεγχαλ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζος Μπρόλιν και Κίρα Νάιτλι. Η ιστορία βασίζεται σε μια τραγωδία που συνέβη στη μυθική βουνοκορφή το 1996, όταν δύο διαφορετικές αποστολές επιχείρησαν να ανέβουν στην κορυφή του Έβερεστ, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ανθρώπινα όρια. Ένας αγώνας επιβίωσης που αποτυπώνεται με φαντασμαγορικό τρόπο στην οθόνη.

Life

Η αληθινή ιστορία της φιλίας του Τζέιμς Ντιν (Ντέιν ντε Χάαν ) με τον φωτογράφο Ντένις Στοκ (Ρόμπερτ Πάτινσον ). Ο νεαρός φωτογράφος Ντένις Στοκ, ακολουθεί τον ανερχόμενο ηθοποιό Τζέιμς Ντιν, στην προσπάθεια του να δώσει φρέσκο υλικό στο περιοδικό LIFE. Ο Τζέιμς είναι χαοτικός, παρασύρεται εύκολα, αλλά ο Ντένις βάζει σκοπό του να τον κάνει να συγκεντρωθεί ή έστω να εμφανιστεί στις συναντήσεις τους. Οι δυο τους θα βρεθούν από την ξέφρενη Νέα Υόρκη στην ενδοχώρα- στο πατρικό του Τζέιμς Ντιν στην Ιντιάνα. Ο Ντένις πιστεύει ότι φωτογραφίζει έναν αστέρα που σύντομα θα γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, αυτό που δε γνωρίζει είναι ότι συλλαμβάνει με το φακό του τις τελευταίες στιγμής απλότητας και οικειότητας που θα έχει ποτέ ο Τζέιμς Ντιν.

Το Τελευταίο Χτύπημα

Γαλλικό δράμα ενηλικίωσης με μουσική Μάλερ σε σκηνοθεσία Αλίξ Ντελαπόρτ («Angel & Tony» ). Όταν μπαίνει για πρώτη φορά στην Όπερα του Μονπελιέ, ο δεκατριάχρονος Βικτόρ δεν ξέρει τίποτα για μουσική. Επίσης, δεν γνωρίζει τον πατέρα του, Σαμουέλ Ροβινσκί, ο οποίος βρίσκεται εκεί για να διευθύνει την 6η Συμφωνία του Μάλερ. Ο Βικτόρ ξεκινά να τον παρακολουθεί από απόσταση και ανακαλύπτει έναν καινούριο κόσμο… εκείνον της πρόβας. Όταν η Νάντια, η μητέρα του τον ενημερώνει ότι θα πρέπει να αφήσουν το σπίτι τους στην παραλία, ο Βικτόρ αρχίζει να ανησυχεί, τόσο για την ίδια, καθώς θεωρεί ότι κάτι του κρύβει, όσο και για τη Λούνα, την Ισπανίδα γειτόνισσά του, την οποία έχει ερωτευτεί. Στην προσπάθεια του να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ο Βικτόρ αποφασίζει να αποκαλυφθεί στον πατέρα του για πρώτη φορά…

Μήπως Είσαι ο Τύπος μου;

Σοφιστικέ ρομαντική κομεντί του Λουκά Μπελβό με την Εμιλί Ντεκέν. Ο Κλεμέν, ένας νέος Παριζιάνος καθηγητής φιλοσοφίας μετατίθεται για έναν χρόνο, στην επαρχιακή πόλη Αράς. Mακριά από το Παρίσι και την νυχτερινή του ζωή, ο Κλεμέν δεν ξέρει πώς θα καταφέρει να περάσει αυτόν το χρόνο, παρά την βοήθεια του Καντ και του Προυστ. Η Τζένιφερ, μια όμορφη κομμώτρια από το Αράς, πιστεύει ότι ένα καλό κούρεμα μπορεί να αλλάξει την ζωή των ανθρώπων και περνάει τον χρόνο της διαβάζοντας κουτσομπολίστικα περιοδικά και τραγουδώντας καραόκε. 
Οταν οι δυό τους συναντηθούν, ο έρωτάς τους θα είναι δυνατός και θα τους συναρπάσει. Είναι όμως αυτός ο έρωτας αρκετός για να γεφυρώσει τους δύο διαφορετικούς κόσμους τους;

Το Αρνάκι

Τουρκικό κοινωνικό δράμα με διεθνή φεστιβαλική καριέρα. Σύμφωνα με την παράδοση στα χωριά της Ανατολικής Ανατολίας, η 27χρονη Μεντινέ πρέπει να σερβίρει αρνάκι στο φούρνο στην τελετή περιτομής του πεντάχρονου γιου της, Μερτ. Φτωχή αλλά αποφασισμένη, η Μεντινέ βάζει την οικογένειά της να κόβει κλαδιά, προκειμένου να βγάλουν τα χρήματα για να αγοράσουν το αρνί, ενώ ο Ισμαήλ, ο μάλλον αχαΐρευτος σύζυγός της, μοιάζει να ανησυχεί για τη δυναμική συμπεριφορά της γυναίκας του. Στο μεταξύ, ζηλεύοντας την προσοχή που απολαμβάνει ο Μερτ, η δαιμόνια αδελφή του, Βιζντάν, τον πείθει πως αν δεν βρεθεί αρνί, τότε το έδεσμα για το εορταστικό τραπέζι θα είναι... ο ίδιος. Καθώς ο πατέρας πέφτει στα δίχτυα μιας πληθωρικής πόρνης, μητέρα και γιος ξεκινούν πεισματικά την αναζήτηση του πολυπόθητου αμνού, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Μια διαφορετική οδύσσεια ξεκινά... 

Ταξίδι στην Ιταλία

Η καλύτερη στιγμή της συνεργασίας Ροσελίνι - Μπέργκμαν. Η Κάθριν και ο Αλεξάντερ, ένα ζευγάρι Άγγλων φτάνουν στην Νάπολη με σκοπό να πουλήσουν τη βίλα ενός θείου τους. Σε αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας θα ανακαλύψουν πως μετά από οκτώ παραμένουν δύο ξένοι που γνωρίζουν ελάχιστα ο ένας για τον άλλον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ