7 ιδέες για τα πρώτα φθινοπωρινά weekends: Από το Πήλιο έως την Λίμνη Ευβοίας

Αν δεν είστε ακόμα έτοιμοι να εξαλείψετε το υγρό στοιχείο από τις εξορμήσεις σας, ακολουθούν 7 προορισμοί που συνδυάζουν ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα.

 

1. Πήλιο
Συνδυάζοντας πανέμορφα χωριά, ατμοσφαιρικούς ξενώνες σε ιστορικά αρχοντικά και mountain resorts, διαδρομές μέσα σε υπέροχη φύση, ωραίες παραλίες, πληθωρική τοπική κουζίνα και τσιπουροκατανύξεις, το Βουνό των Κενταύρων ζει την ομορφότερη ίσως εποχή του το φθινόπωρο. 

2. Λίμνη Πλαστήρα
Περιπέτειες με 4x4 σε βατούς χωματόδρομους, ποδηλατάδα και πεζοπορία μέσα σε πανέμορφα δάση, άραγμα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με θέα στη λίμνη και τα χιονισμένα γύρω βουνά, ρουστίκ απολαύσεις στις ταβέρνες. Αγαπημένος ορεινός προορισμός για φυσιολάτρες και fans των εναλλακτικών σπορ αλλά και οικογένειες.

3. Ξυλόκαστρο - Παράλια Κορινθίας
Το Ξυλόκαστρο είναι ένα οικογενειακό παραθαλάσσιο θέρετρο που, παρά τις σύγχρονες πολυώροφες πολυκατοικίες ( εξοχικά διαμερίσματα μόνιμων παραθεριστών ), διατηρεί μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα με αύρα άλλων εποχών, κυρίως χάρη στο πράσινο που κυριαρχεί παντού. 

4. Ναύπλιο
Ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου κι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για weekend. Σε αναπαλαιωμένα αρχοντικά, διάσπαρτα μέσα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, θα βρείτε όμορφους ξενώνες, αλλά και cafe-bars και ταβέρνες με υπέροχη θέα απέναντι στο Μπούρτζι στον πυρήνα της παλιάς πόλης που απλώνεται πίσω από τις ακτές Μπουμπουλίνας και Μιαούλη.

5. Λεωνίδιο
Το Λεωνίδιο είναι μια ζωντανή κωμόπολη που τραβά τον επισκέπτη με το αρχιτεκτονικό της ενδιαφέρον και τα ταβερνάκια με τις νοστιμιές τους. Ανάμεσα στα ούτως ή άλλως ενδιαφέροντα σπίτια λαϊκής αρχιτεκτονικής με τις κεραμιδένιες στέγες, αναζητήστε τα αρχοντικά κομψοτεχνήματα του 1800 με τις περίτεχνες εξώπορτες, τα ζωγραφιστά ταβάνια και τις τουφεκίστρες. 

6. Γαλαξίδι
Μια ήσυχη κωμόπολη και ιδανικός προορισμός του σαββατοκύριακου για τους Αθηναίους. Η ατμόσφαιρα του παρελθόντος έχει παραμείνει ανέπαφη χάρη στην αγάπη των ντόπιων για την παράδοση και η ήπια τουριστική ανάπτυξη, με μικρούς όμορφους ξενώνες σε αναπαλαιωμένα αρχοντικά και περιποιημένες ταβέρνες, προσφέρει ένα σοφιστικέ πακέτο. 

7. Λίμνη Ευβοίας
Αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω στη θάλασσα, κοντά στην αρχαία πόλη Ελύμνιον με κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και γραφικά στενά με καμάρες που κάνουν την περιπλάνηση απόλαυση. Καφενεδάκια κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο-σήμα κατατεθέν, καλοδιατηρημένα νεοκλασικά και προσεγμένα ταβερνάκια συνθέτουν ένα όμορφο σκηνικό με άρωμα εποχής.

ΠΗΓΗ: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ