Πόσο κοστίζει να νοικιάσεις διαμέρισμα στις 10 πιο τουριστικές πόλεις του κόσμου; - Από το Χονγκ-Κονγκ ως τη Ν. Υόρκη

Πόσο είναι το κόστος ενός διαμερίσματος σε κάθε μία από τις 10 πιο τουριστικές πόλεις του κόσμου; Αυτό ήταν το ερώτημα στο οποίο αποφάσισε να απαντήσει ο δημοσιογράφος της El Pais James Pedraza αναζήτησε σε κάθε πόλη ένα διαμέρισμα 75-80 τ.μ. σε μια καλή γειτονιά.

Η πιο ακριβή πόλη αναδείχτηκε το Χονγκ Κονγκ αλλά δεν τα πήγαν άσχημα και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως το Παρίσι και το Λονδίνο.   10. Χονγκ-Κονγκ-Στην πρώην βρετανική αποικία που το 2015 δέχτηκε περίπου 8,5 εκατομμύρια αλλοδαπούς ένα φωτεινό διαμέρισμα 80 τ.μ. με τρία υπνοδωμάτια και θέα στο λιμάνι, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό κοστίζει 4 με 5 χλιάδες δολάρια.  

9. Σεούλ-Με πάνω από 10 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο για να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα 75 τ.μ. σε μια κεντρική γειτονιά λίγα μόλις μέτρα από το πάρκο και το Seoul Tower, κοστίζει περίπου 1.500 ευρώ το μήνα.      

8. Κουάλα Λουμπούρ-Η πρωτεύουσα της Μαλαισίας δέχεται ετησίως πάνω από 11 εκατομμύρια επισκέψεις. Η στέγαση όμως είναι σχετικά φθηνη καθώς ένα διαμέρισμα  90 τετραγωνικών μέτρων, με τρία υπνοδωμάτια στην Pudu, νότια της εμπορικής περιοχής της Κουάλα Λουμπούρ, κοστίζει  μεταξύ 500 και 600 ευρώ το μήνα. Το φθηνότερο σε αυτή τη λίστα.  

7. Σιγκαπούρη-Αυτή η πόλη-κράτος είναι μία από τις χώρες με το υψηλότερο εισόδημα ανά κάτοικο μια από τις μεγαλύτερες πύλες διακίνησης  εμπορευμάτων στον κόσμο. Ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. στη γειτονιά Kampong Glam , μια πολύχρωμη, ζωντανή και πολιτιστικά ενεργή περιοχή στη Σιγκαπούρη κοστίζει περίπου 2.500 ευρώ το μήνα.  

6. Νέα Υόρκη- Ένα διαμέρισμα 70 τ.μ. με δύο δωμάτια στο Upper West Side  κοστίζει περίπου 3.000 ευρώ το μήνα.  

5. Κωνσταντινούπολη- Η πόλη με τη μεγάλη ιστορική κληρονομιά  θα προσελκύσει φέτος σε 12,6 εκατομμύρια επισκέπτες. Ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων με δύο δωμάτια στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ συνήθως δεν υπερβαίνει τα € 900 ανά μήνα.  

4. Ντουμπάι-Αναμένεται να προσελκύσει  πάνω από 14 εκατομμύρια τουρίστες το 2015. Ένα διαμέρισμα 80 τ.μ., πολυτελές, στην ιστορική περιοχή του Bur Dubai, όπου βρίσκεται το Μεγάλο Τζαμί της πόλης, κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ το μήνα.  

3. Παρίσι-Είναι  η τρίτη πιο επισκέψιμη πόλη στον κόσμο. Αναμένεται να καλωσορίσει 16 εκατομμύρια τουρίστες το 2015. Η μέση τιμή (στις εννέα κεντρικές συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας) για ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων με δύο δωμάτια είναι € 2.600 ανά μήνα. Το φθηνότερο βρέθηκε στο ένατο διαμέρισμα στη rue de Mauberge κοντά στην Παναγία των Παρισίων και της Όπερας του Παρισιού: € 2,000 ανά μήνα.

  2. Μπαγκόκ- Τα ενοίκια δεν είναι πολύ ακριβά, ακόμη και στην κεντρική γειτονιά Πάθουμ Γουάν, όπου βρίσκεται η διάσημη πλατεία Σιάμ. Εκεί μπορείτε να βρείτε διαμερίσματα των 80 τετραγωνικών μέτρων με δύο δωμάτια και όλες τις ανέσεις (πισίνα, σάουνα, κλιματισμό, parking, ασφάλεια ...) για περίπου 1.000 ευρώ το μήνα.  

1. Λονδίνο-Η πόλη που προσελκύει τους περισσότερους τουρίστες στον κόσμο. Φέτος αναμένονται περίπου  19 εκατ. επισκέπτες.  Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα διαμέρισμα λιγότερο από 15 λεπτά από το Piccadilly Circus. Υπάρχει ένα στο πολυσύχναστο Soho για λίγο πάνω από € 600. Αλλά όχι το μήνα. 600 ευρώ την εβδομάδα., δηλαδή 2.400 ευρώ το μήνα.    

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ