Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Υποδιευθυντής του ΤΕΙ Αθήνας πλαστογράφησε έγγραφα για να πάρει πτυχίο κομμωτικής η γυναίκα του

Υποδιευθυντής  ΤΕΙ της Αθήνας, πλαστογράφησε καταστάσεις για να πάρει  απολυτήριο ...η γυναίκα του! Κι αφού  απολύθηκε από την εργασία του -μετά από ποινική καταδίκη για τη συμπεριφορά του- προσέφυγε στο ΣτΕ για  να ακυρώσει τη σχετική απόφαση του αρμόδιου οργάνου.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας όμως, απέρριψε την προσφυγή του με το σκεπτικό ότι είχε τη μεταχείριση που του άξιζε. Συγκεκριμένα, το ΣτΕ (το Γ Τμήμα του) έκρινε ότι «ενόψει της βαρύτητας των παραπτωμάτων και τω περιστάσεων τέλεσης τους, είναι προσήκουσα η επιβληθείσα από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ποινή της οριστικής παύσης».

Η ΥΠΟΘΕΣΗ 

Συγκεκριμένα, ο υποδιευθυντής του ΤΕΙ  Αθήνας, εκμεταλλευόμενος την θέση του όπως αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μεθόδευσε και πέτυχε να εξαφανίσει τόσο  τις καταστάσεις  δικαιολόγησης απουσιών του Α΄ και Β΄ τετραμήνου του διδακτικού έτους 2001-2002 του τμήματος κομμωτικής -που είχε συντάξει ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος- όσο και την κατάσταση απολυμένων του ίδιου σχολικού έτους του τμήματος κομμωτικής.

Παράλληλα, κατασκεύασε δύο νέες καταστάσεις δικαιολόγησεις απουσιών του Α΄ και Β΄ τετραμήνου, στις οποίες συμπεριέλαβε το όνομα της γυναίκας του.

Στις πλαστές αυτές καταστάσεις, η γυναίκα του εμφανιζόταν ως φοιτήτρια  που δικαιολογεί τις  απουσίες της και τις αντικατέστησε με τις πραγματικές καταστάσεις που είχε παραδώσει ο υπεύθυνος καθηγητής.

Έτσι,  η γυναίκα του  έλαβε από το τμήμα κομμωτικής του ΤΕΙ κατά τη σχολική περίοδο 2001-2002.

Για την πράξη του αυτή καταδικάστηκε αμετάκλητα σε φυλάκιση 22 μηνών για υπεξαγωγή εγγράφων κατ΄ εξακολούθηση και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ΄ εξακολούθηση.

Ακολούθησε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο του επέβαλε  την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης για τα αδικήματα «της παράβασης  καθήκοντος κατά τον ποινικό νόμο και της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς διαγωγής εντός υπηρεσίας».

Ο υποδιευθυντής του ΤΕΙ  όμως, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του επιβλήθηκε, επικαλούμενος τυπικούς λόγους, όπως είναι η νομιμότητα μαρτυρικών καταθέσεων, και άλλων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ