Η Volkswagen παραδεχεται: Ναι, 8 εκ. αυτοκίνητα μας μολύνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση

Στην αντεπίθεση περνάει τώρα η Volkswagen με ολοσέλιδες διαφημιστικές καταχωρίσεις σε γερμανικές κυριακάτικες εφημερίδες με αφορμή την επέτειο από την επανένωση των Γερμανιών. 

Στις διαφημίσεις αυτές, αφενός, παραδέχεται την ενοχή της και απολογείται στους πελάτες της και αφετέρου τους δηλώνει απροκάλυπτα: «Θέλουμε μόνο να πούμε ένα πράγμα, θα κάνουμε τα πάντα για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη σας». Αλλη διαφημιστική εκστρατεία της στη Γαλλία, που προωθεί τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητά της, έχει δώσει αφορμή για πολλά δηκτικά και επικριτικά σχόλια στον διεθνή Τύπο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η επιχειρηματική ιστοσελίδα www.brandchannel.com. Και όλα αυτά συμβαίνουν ακριβώς τη στιγμή κατά την οποία το σκάνδαλο Volkswagen με την απάτη στις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της έχει προκαλέσει αλυσιδωτές και πολυεπίπεδες αντιδράσεις στον ίδιο τον όμιλο, αλλά και σε διεθνή κλίμακα.

Τα ηγετικά στελέχη της Volkswagen προωθούν ενδελεχή εσωτερική έρευνα με την ανάθεσή της σε αμερικανική νομική εταιρεία, η οποία προσανατολίζεται σε δύο μηχανικούς που προήχθησαν μετά την ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου από τον παραιτηθέντα Μάρτιν Βίντερκορν. Επίσης, ζητούν δραστική αναδιοργάνωση του ομίλου, δύο διαδικασίες οι οποίες απαιτούν ίσως και χρόνια για να ολοκληρωθούν. Ο προοριζόμενος για πρόεδρος της VW, Χανς Ντίτερ Πετς, προειδοποιεί ότι το σκάνδαλο των ρύπων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο και την ίδια την υπόσταση της εταιρείας. Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ ζήτησε από τον όμιλο «την αναγκαία διαφάνεια».

Την προσεχή εβδομάδα, ο επικεφαλής της Volkswagen HΠΑ, Μάικλ Χορν, θα καταθέσει σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων και αξιωματούχων της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ενώ ενδεχομένως να παρίσταται και ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου συνολικά, Ματίας Μίλερ. Ο τελευταίος αναμένεται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ για να ζητήσει συγγνώμη για το σκάνδαλο.

Παράλληλα, οι εισαγγελικές αρχές στη Γαλλία έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις εκπομπές ρύπων στα ντιζελοκίνητα οχήματα της VW, επισημαίνει η Wall Street Journal. Στη χώρα αυτή προβαλλόταν η διαφήμιση με κεντρικό σύνθημα την εμπιστοσύνη στο συγκεκριμένο εμπορικό σήμα. Στη Βρετανία εγείρονται ερωτήματα για την ανεξαρτησία και την αντικειμενικότητα της Υπηρεσίας Πιστοποίησης Οχημάτων, η οποία ελέγχει τους ρύπους και η οποία σε ποσοστό άνω του 50% χρηματοδοτείται από την ίδια την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ