Αυστραλία: 23χρονη Βρετανίδα τουρίστρια έπεσε σε φαράγγι ύψος τριάντα μέτρων, ενώ πόζαρε για φωτογραφία

Μια Βρετανίδα, η 23χρονη Zoe Woolmer, έχασε την ζωή της, όταν βρέθηκε με ομάδα τουριστών σε φαράγγι στην Αυστραλία και η ξεναγός την ενθάρρυνε να πλησιάσει στην άκρη για να βγάλει μια φωτογραφία. 

Η Βρετανίδα καταγόταν από το Hertfordshire και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της ταξίδευε επί ένα χρόνο στην Αυστραλία.
Η κοπέλα βρέθηκε με ομάδα τουριστών στο φαράγγι Kings, στο Alice Springs, στη βόρεια Αυστραλία και, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, η ξεναγός του γραφείου «The Rock Tour» ενθάρρυνε την νεαρή κοπέλα να πάει στην  άκρη του φαραγγιού για να βγάλει φωτογραφία, επειδή έτσι η φωτογραφία θα φαίνεται πιο εντυπωσιακή, μάλιστα, οι μάρτυρες κατέθεσαν, ότι πάντα οι ξεναγοί σε αυτό το σημείο ενθαρρύνουν τους τουρίστες «να βγάζουν φωτογραφίες που τους δείχνουν σαν να κρέμονται από την άκρη του γκρεμού».

Η άτυχη κοπέλα έπεσε στο φαράγγι από ύψος τριάντα μέτρων και έμεινε στο σημείο επί πενήντα λεπτά μέχρι να έρθουν οι διασώστες. Όταν έφθασαν τις έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, αλλά η 23χρονη έχασε την μάχη για την ζωή μετά από είκοσι λεπτά, πριν προλάβουν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Η ξεναγός, Rebecca Gethen, δήλωσε ότι εργαζόταν για το γραφείο που οργάνωσε την εκδρομή μόλις έξι εβδομάδες και ανέφερε ότι είχε εκπαιδευθεί για να οδηγεί τους τουρίστες στο φαράγγι ενώ παραδέχθηκε, ότι οι ξεναγοί ενθάρρυναν τους εκδρομείς να πηγαίνουν στο χείλος του φαραγγιού για να βγάζουν φωτογραφίες.
Η Gethen ανέφερε στην αστυνομία ότι η 23χρονη ούρλιαζε από τους πόνους και εκείνη της έδωσε κουράγιο και την συμβούλευσε να κάνει υπομονή μέχρι να φθάσουν οι διασώστες. Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας ταξίδεψε από την Βρετανία στην Αυστραλία και αναμένεται να συμμετάσχει στην διαδικασία της ανάκρισης, που θα διαρκέσει συνολικά τρεις ημέρες.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ