Φονικός τυφώνας στην Κίνα - 19 νεκροί και 4 αγνοούμενοι

19 νεκροί και τουλάχιστον τέσσερις αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του φονικού τυφώνα που σάρωσε τις προηγούμενες μέρες την Κίνα.

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που προκλήθηκαν από τον τυφώνα στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ και άλλοι επτά σε κατολισθήσεις, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο το τμήμα πολιτικών υποθέσεων της επαρχίας.

Τρεις ψαράδες σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα με βάρκες στη θάλασσα, ενώ ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στα ερείπια σπιτιού που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της καταιγίδας. Τέσσερις ψαράδες αγνοούνται μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας, ανέφερε το Νέα Κίνα.

Η καταιγίδα έπληξε τη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ την Κυριακή προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης. Οι άνεμοι έθεσαν εκτός λειτουργίας ηλεκτρικά δίκτυα κατά μήκος της ακτής και οι αρχές ακύρωσαν δεκάδες πτήσεις και ανέστειλαν δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας.

Το τμήμα πολιτικών υποθέσεων της Γκουανγκντόνγκ ανέφερε πως η επαρχία υπέστη ζημιές 23,24 δισεκ. γιούαν (3,66 δισεκ. δολαρίων) από την καταιγίδα, από την οποία επηρεάστηκαν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι και προκλήθηκαν ζημιές σε 282.700 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε επίσης από πεσμένο δέντρο στη γειτονική επαρχία Γκουανγκτζί, ανέφερε το Νέα Κίνα. Σχεδόν 1,9 εκατ. άνθρωποι στην Γκουανγκτζί υπέστησαν απώλειες και 417 σπίτια καταστράφηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ