Η Παπαρήγα προς την κυβέρνηση: Σας ευχόμαστε να αποτύχετε

Η ομιλία της πρώην γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.
 

«Σας ευχόμαστε να αποτύχετε» είπε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση η κ. Παπαρήγα.

«Δεν έχετε προετοιμάσει το λαό, το κίνημα για ήπια ρήξη. Θα κάνετε τη βρώμικη δουλειά του συστήματος, που είναι τα μνημόνια και η ρύθμιση του χρέους. Θα είναι τα προαπαιτούμενα», τόνισε η κ. Παπαρήγα επισημαίνοντας πως «ο λαός όχι μόνο δεν χρησιμοποίησε τη δύναμή του, αλλά ούτε καν δοκίμασε να τη χρησιμοποιήσει».

Όπως ανέφερε, μοχλοί της βρώμικης δουλειάς είναι τα μνημόνια και η ρύθμιση του χρέους αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων δήθεν για ανάκαμψη. Επικαλούμενη τις ομιλίες του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι ,«είναι χαρακτηριστικές για την σύγχρονη αντίληψη που λέει πως όποια ανάκαμψη και να γίνει, η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται, άρα πρέπει ο χώρος της κοινωνικής οικονομίας να αναπτυχθεί, δηλαδή, μικρές επιχειρηματικές ομάδες εθελοντικής δουλειάς με αμοιβές 300 ευρώ».

«Να ξεχάσουμε αυτό που λέγαμε κοινωνικό κράτος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και αφορά την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, την κατάρτιση και την κοινωνική ασφάλιση», σημείωσε η κ. Παπαρήγα, καλώντας ταυτόχρονα τον ελληνικό λαό να συμπορευθεί με το ΚΚΕ, ώστε, όπως είπε, να δώσουν μαζί τη μάχη για να ανατραπεί η πολιτική ενίσχυσης των μονοπωλίων και η περαιτέρω φτωχοποίηση των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων.

«Εμείς θέλουμε να αποτύχετε στην πολιτική που έχετε υιοθετήσει και προωθείτε σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων» συνέχισε η πρώην γγ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ