Φρίκη: 3 χρόνια κρατούσε έγκλειστο στο σπίτι τον γιο του για να μην του τον πάρει η σύζυγος του

Μία πρωτοφανή περίπτωση απαγωγής ανηλίκου από γονέα εξιχνιάστηκε στο Μιλούζ, στην ανατολική Γαλλία, όταν αστυνομικοί μετά από 3 χρόνια ερευνών εντόπισαν 37χρονο που είχε εξαφανιστεί παίρνοντας μαζί τον γιο του, 8 χρονών σήμερα.
 

Ο πατέρας ζούσε με την μητέρα του παιδιού στη Νίκαια, στα νότια της χώρας, ωστόσο το ζευγάρι χώρισε και η μητέρα πήρε την επιμέλεια του 5χρονου τότε αγοριού. Τον Οκτώβριο του 2012 ο άνδρας πήρε το αγόρι και εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη, προκαλώντας μία από τις πιο μακροχρόνιες έρευνες της γαλλικής αστυνομίας.

Τελικά, τρία χρόνια αργότερα, το κινητό που χρησιμοποιούσε πρόδωσε την θέση του, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας.

Οι αστυνομικοί έστησαν παγίδα στα γραφεία ενός παλιού εργοδότη του άνδρα, τον προσέλκυσαν εκεί και τον συνέλαβαν, για να ακολουθήσει ο εντοπισμός του παιδιού, στο σπίτι όπου διέμενε στο Μιλούζ.

Το αγόρι, 8 χρονών πλέον, τελεί σε σύγχυση καθώς ζούσε απομονωμένο με μόνη παρέα μία τηλεόραση που μετέδιδε μόνο ένα παιδικό κανάλι. Η κατάστασή του ήταν άσχημη, καθώς ήταν γεμάτο ψείρες και τσιμπήματα από έντομα.

Οπως είναι προφανές, δεν πήγε ποτέ σχολείο και χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση για να αντιμετωπίσει το σοκ της επαναπροσαρμογής στην κανονική ζωή και την επανένταξη στην καθημερινή ζωή. Για το λόγο αυτό, νοσηλεύεται σε ειδική ιατρική μονάδα, προκειμένου να ετοιμαστεί να συναντηθεί ξανά με τη μητέρα του.

Η γαλλική Δικαιοσύνη απήγγειλε στον 37χρονο κατηγορίες για απαγωγή ανηλίκου και η ποινή που αντιμετωπίζει εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 30 χρόνια κάθειρξη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ