Δύο νέοι σταθμοί ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εγκαινιάστηκαν στην Αθήνα

Δύο νέοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εγκαινιάστηκαν πρόσφατα, στο πλαίσιο ανάπτυξης του Δικτύου ΦΟΡΤΙΖΩ, του μοναδικού δικτύου, δημόσια προσβάσιμων, σταθμών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2014.

Οι δύο νέοι σταθμοί φόρτισης εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν, ήδη, στο PLATANOS Parking στην Πλατεία Πλατάνου της Κηφισιάς και στο Polis Park της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού, σε συνεργασία με τις εταιρείες Πλατεία Πλατάνου Parking A.E. και Polis Park A.E. αντίστοιχα.

Και οι δύο σταθμοί παρέχουν φόρτιση AC με ισχύ έως 22kW, δίνοντας τη δυνατότητα πλήρους φόρτισης από μία έως και τρεις ώρες στα μοντέλα οχημάτων με δυνατότητα ταχυφόρτισης σε εναλλασσόμενο ρεύμα. Οι χρήστες του δικτύου ΦΟΡΤΙΖΩ μπορούν κατά τη διάρκεια της στάθμευσης του αυτοκινήτου τους στα συγκεκριμένα parking να ανεφοδιάζουν με ασφαλή, γρήγορο και ποιοτικό τρόπο το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο και να το παραλαμβάνουν με επαναφορτισμένες μπαταρίες όταν αποχωρούν.

Το Δίκτυο ΦΟΡΤΙΖΩ έχει σήμερα 50 περίπου συνδρομητές και λειτουργεί σημεία φόρτισης (17 συνολικά) σε όλους τους χώρους στάθμευσης της Polis Park στην Αττική, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo του Αεροδρομίου Αθηνών και στο Platanos Parking στην Κηφισιά. Οι χρήστες του έχουν δυνατότητα on line εντοπισμού και παρακολούθησης των σταθμών φόρτισης, ενεργοποίησης της φόρτισης μέσω εξατομικευμένης κάρτας πρόσβασης RFID, κράτησης θέσης στάθμευσης και φόρτισης, καθώς και ελέγχου και διαχείρισης του ατομικού τους λογαριασμού, σε ότι αφορά τη χρήση, την κατανάλωση ενέργειας, ή την εξοικονόμηση ρύπων CO2.

Στους επόμενους μήνες προγραμματίζεται η επέκταση του Δικτύου ΦΟΡΤΙΖΩ με την εγκατάσταση νέων σταθμών φόρτισης στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και την παροχή δυνατότητας περιαγωγής με άλλα αντίστοιχα δίκτυα του εξωτερικού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ