Γενέθλια δύο Ολυμπιονικών: Πύρρος Δήμας - Ian Thorp: Οι στιγμές της νίκης, της μπάρας, της συγκίνησης (Φωτό - βίντεο)

Ο Πύρρος Δήμας (γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1971) είναι Έλληνας Βορειοηπειρώτης ολυμπιονίκης αθλητής της άρσης βαρών και εκλεγμένος βουλευτής επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2012 - 2015. 

Είναι τρεις φορές χρυσός ( Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996 και Σίδνεϊ 2000 ) και μία φορά χάλκινος ολυμπιονίκης στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. 

Ίαν Θόρπ: Η τραγική ιστορία του αθλητή που παλεύει με τους δαίμονες του

Η εικόνα του Ιαν Θορπ να προσπαθεί να ανοίξει ένα φορτηγό στις 3 τα ξημερώματα, χωρίς να έχει καμία επαφή με το περιβάλλον λόγω χρήσης ουσιών, ήλθε για να θυμίσει σε όλους ότι η κόλαση και ο παράδεισος στον αθλητισμό έχουν ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους.

Ο διάσημος Αυστραλός κολυμβητής, κάτοχος πέντε χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, τριών ασημένιων και δύο χάλκινων, συν έντεκα χρυσών σε παγκόσμια πρωταθλήματα, με 13 παγκόσμια ρεκόρ και δεύτερος πιο αναγνωρίσιμος σύγχρονος κολυμβητής στον κόσμο μετά τον Μάικλ Φελπς, δίνει τώρα έναν άλλο αγώνα, με έπαθλο την ίδια του τη ζωή. Ο 31χρονος Θορπ παλεύει πλέον με τους προσωπικούς του δαίμονες, αδύναμος να χειριστεί όλα όσα πλουσιοπάροχα του χάρισε σε δόξα, φήμη και χρήμα η αθλητική του καριέρα. Θύμα της κατάθλιψης, βρήκε ψεύτικη διέξοδο στον κόσμο του αλκοόλ και των ουσιών, με τις συνέπειες να τσαλακώνουν τον ίδιο και την εικόνα του. Ο εγκλεισμός του σε κέντρο αποτοξίνωσης είναι μόνο το πρώτο βήμα για να βγει από ένα σκοτεινό τούνελ που θυμίζει λαβύρινθο. Χρειάζονται πολλά ακόμα για να ξαναγίνει, αν γίνει ποτέ, ο άνθρωπος που θαύμαζαν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ