Την ενοχή του ζεύγους Παπαντωνίου για τα 1,3 εκ. ευρώ της λίστας Λαγκάρντ ζήτησε ο Εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2009 ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο εισαγγελέας.   

Ο κ. Πούλιος χαρακτήρισε το ποσό των 1,3 εκ. ευρώ που φέρεται να μην δήλωσε το ζεύγος, ως "ιδιαίτερα μεγάλο» το οποίο  «δεν δικαιολογείται από οικονομική κατάσταση κατηγορουμένων". Σύμφωνα με τον εισαγγελέα η πραγματική και κύρια δικαιούχος του ποσού που αποκαλύφθηκε μέσα από τη λίστα Λαγκάρντ ως κατάθεση στην ελβετική HSBC ήταν η σύζυγος του πρώην υπουργού.  

Κατά τον ίδιο το ποσό εξήχθη στο εξωτερικό μέσω του κουμπάρου και στενού συνεργάτη του Γ. Παπαντωνίου Γ. Κανδαλέπα. «Είναι δυνατόν να  έγινε ανάληψη τόσο μεγάλου ποσού και να το κράτησε κρυφό από τον πρώτο κατηγορούμενο ο Γ. Κανδαλέπας;" διερωτήθηκε  ο εισαγγελέας, συμπεραίνοντας ότι την ύπαρξη του ποσού γνώρισαν και οι δύο, δηλαδή ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του. Έκανε δε λόγο για «μακρά και συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης του ποσού."  

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως και οι δύο είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών αλλά και χρηματική ποινή 100.000 έκαστος όπως και αποζημίωση υπέρ του Δημοσίου 50.000 ευρώ έκαστος λόγω ηθικής βλάβης.   Οι κατηγορούμενοι δεν είναι παρόντες τη δίκη που θα συνεχιστεί στις 30 Οκτωβρίου. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ