Τα συναρπαστικά σκίτσα της Έφης Ξένου με όλους τους πολιτικούς: Οι φατσούλες του Αλέξη, της Ζωής & του Σαμαρά

Τα σκίτσα που δημιουργεί Έφη Ξένου, είναι πραγματικά απολαυστικά. 

 

Πορτρετίστας που σκιτσάρει πάντα, όχι τόσο το δημόσιο πρόσωπο αλλά το δημόσιο προσωπείο του. Αυτή την υποκρισία ή την αλαζονεία που κρύβεται πίσω από το πλατύ τους χαμόγελο. Και αυτή είναι η γοητεία της.

Λίγα λόγια για την ίδια

Η Έφη Ξένου, περιγράφοντας την ζωή και την πορεία της έχει γράψει: «Γεννήθηκα στον Παλαμά Καρδίτσας. Όταν ήμουν παιδί ζωγράφιζα όλη μέρα και ήθελα να γίνω νηπιαγωγός.

Έγινα νηπιαγωγός, δίδαξα για οκτώ χρόνια και τελείως τυχαία άρχισα να δουλεύω παράλληλα σαν σκιτσογράφος. Στο διάστημα αυτό δούλευα μέρα νύχτα κάνοντας τα πάντα. Το πρωί Νηπιαγωγείο και μετά ατελιέ και εικονογραφήσεις διπλωμάτων και αφισών για πολλές αθλητικές διοργανώσεις, παράλληλα συνεργασίες με εκδοτικούς οίκους και εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων, μέχρι και ιατρικό σχέδιο.

 

Δημήτρης Χαντζόπουλος, Ανδρέας Πετρουλάκης, Έφη Ξένου και Βασίλης Παπαγεωργίου

 

Τότε ήταν που κατάλαβα πως η καρδιά μου ανήκει στο σκίτσο κι αποφάσισα να του ανήκω αποκλειστικά κι εγώ.

Παραιτήθηκα απ’ το Δημόσιο το 1996, φοίτησα στη σχολή Ορνεράκη ως το 1997, και μετά ήρθε στη ζωή μου ο «Τύπος», το γελοιογραφικό πορτρέτο και το να δουλεύω μόνο νύχτα.

Εφημερίδα ΓΝΩΣΗ για λίγους μήνες το 1998. Από το 1999 μέχρι το Φλεβάρη του 2007 εφημερίδα το ΒΗΜΑ και η παραπολιτική στήλη «Πανδώρα» που αγάπησα ιδιαίτερα, εικονογράφηση των εξωφύλλων του περιοδικού ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (2000– 2004) και εικονογράφηση της στήλης «Βηματοδότης» - και όχι μόνο- για το Κυριακάτικο ΒΗΜΑ. Από τον Απρίλη του 2007 μέχρι και σήμερα εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.»

Τα αναγνωρίσιμα σκίτσα της Έφης Ξένου, φανερώνουν τα ψεύτικα βλέμματα των πολιτικών ταγών, γνωστοποιώντας με χιούμορ όλα όσα προσπαθούν να κρύψουν, κάτω από τα στημένα χαμόγελα. 

Πηγή: cartoonists.gr, protagon.gr

*Σκίτσα από Τα Νέα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ